atlétika (atlétika, )
Sport

Rekordszámú nevezés az atlétikai-vb-re

A nemzetek tekintetében a sevillai és a berlini csúcs dőlhet meg. Az atléták számát tekintve a németországi.

Nem csak az atlétikai, hanem az egész sportvilág figyelme lassan Moszkvára szegeződik. Augusztus 10-18-ig ugyanis az orosz fővárosban rendezik a világbajnokságot.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) tájékoztatása szerint rekordszámú nevezés érkezett a viadalra. Oroszországban 206 ország 1974 sportolója küzd majd egymással. A nemzetek tekintetében eddig a sevillai és a berlini vb volt a csúcstartó 200 országgal. A legtöbb atléta is Berlinben gyűlt össze még 2009-ben. Akkor 1895-en szálltak harcba az érmekért.

Magyarországot tizenegy versenyző képviseli majd. A viadalon olyan nagy sztárok nem vehetnek részt, mint például a sprinter Tyson Gay, aki pozitív doppingtesztet produkált. A jamaicai Asafa Powell is tiltott szereket használt, igaz ő a kvalifikációt sem tudta kivívni.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.