Sport

Csodás magyar mérleg a vizes vb-n

hosszú katinka (hosszú katinka)
hosszú katinka (hosszú katinka)

A magyar küldöttség hét érmet szerzett a barcelonai vizes világbajnokságon, ezzel az 5. helyet szerezte meg az éremtáblázaton.

Parádésra sikeredett a barcelonai úszó-, nyílt vízi úszó-, műúszó-, műugró- és vízilabda-világbajnokság, legalábbis magyar szemszögből (de egyébként is). Magyarország 4 aranyérmet nyert, 1 ezüstöt és 2 bronzot tett még a kalapba.

A világbajnokság még el sem kezdődött, amikor a mieink hatalmas sikert ünnepelhettek, hiszen hazánk, egészen pontosan Budapest és Balatonfüred elnyerte a 2021-es világbajnokság megrendezési jogát. Aztán a sportolókon volt a sor, hogy bizonyítsák, a majdani rendezvénynek van létjogosultsága Magyarországon, ha másért nem, az eredmények miatt.

Azok meg jöttek.


Hosszú Katinka három érmet nyert
Fotó: MTI

Először Hosszú Katinka nyerte meg a világbajnoki címet a 200 méteres vegyes úszásban, majd Gyurta Dániel sikerének örülhettünk, ő a 200 méteres mellúszásban győzött. Ezzel ő a világon az első mellúszó, aki sorozatban három világbajnoki aranyérmet szerez.

Maradjunk még az aranyaknál: a világbajnokság utolsó két napjára is maradt egy-egy: szombaton a férfi-vízilabdaválogatott, vasárnap pedig Hosszú Katinka a 400 méteres vegyes úszásban győzött.

Az egyetlen ezüstérmünket Cseh László szerezte 100 méteres pillangóúszásban, míg a két bronz a női vízilabda-válogatott és Hosszú Katinka nevéhez fűződik, a bajai lány a 200 méteres pillangóúszásban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Ami a pontszerzőket illeti: a 800 méteres női gyorsúszásban Kapás Boglárka negyedik lett, Cseh László elviekben a fő számában, a 200 vegyesben ötödik helyen érintette meg a falat, míg Jakabos Zsuzsanna 400 vegyesen a hatodik, 200 vegyesen is a hatodik és 200 pillangón az ötödik helyen végzett, Hosszú Katinka pedig a 200 méteres hátúszásban lett 6. helyezett.

A magyar küldöttség 4 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérmével a teljes éremtáblázat ötödik helyén végzett, és ugyanez a helyzet akkor is, ha csak az úszóeredményeket vesszük figyelembe.

2015-ben az oroszországi Kazanyban rendezik meg a vizes világbajnokságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik