Sport

Biztató kezdés a vívó-vb-n

vívás (vívás)
vívás (vívás)

A férfi kardozók egyéni küzdelmeinek selejtezőjével hétfőn délelőtt megkezdődött a budapesti MOL vívó-világbajnokság.

A SYMA Csarnokban a 16 kiemeltnek – köztük a világranglistán második helyezett, olimpiai bajnok Szilágyi Áronnak – egyelőre nem kell pástra lépnie, ők majd a 64-es táblán, szerdán kapcsolódnak be a versenybe.


Gémesi Csanád (jobbra, akcióban
Forrás: facebook.com

A 140 fős mezőnyből hétfőn 124-en asszóztak 18 csoportban, ahonnan a magyar indulók közül mindhárman, így Iliász Nikolász, Gémesi Csanád és Szatmári András is könnyedén továbbjutott. Az egyenes kieséses szakaszban Iliász ellenfele a francia Nicolas Rousset volt, aki ellen 0-7 és 3-11 után 12-13-ra fel tudott állni a magyar, ám végül 15-12-re elvesztette a meccset.  Szatmári negyed egykor kezdett a kínia Ji Wuval szemben, és magabiztosan, 15-4 arányban jutott a következő körbe. Gémesi olyan jól vívott a csoportkörben, hogy indexe alapján automatikusan kvalifikálta magát a legjobb 64 közé.

A nap folyamán még a női tőrözők lépnek pástra 11.45-től tíz, majd a női párbajtőrözők következnek 14.45-től húsz csoportban. Előbbi fegyvernemben 83 induló van, utóbbiban a 154 vívó alkotta szokásos nagy mezőny jött össze. A magyar színek képviseletében Knapek Edina, Varga Gabriella és Varga Katalin (tőr), valamint Antal Edina, Budai Dorina és Révész Julianna (párbajtőr) lép pástra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik