Sport

Madaras Norbert: Kellett a pimaszság is

madaras norbert (madaras norbert, vámos márton)
madaras norbert (madaras norbert, vámos márton)

A Pro Recco magyar légiósa a magyar férfi-vízilabdaválogatott játékosa tíz éven belül kétszer nyert vb-t Barcelonában.

Kicsit hosszabban értékelt a Sport24-nek a döntő után Madaras Norbert. Beszélt a kapitányról, a pimaszságról és a budapesti Eb-ről is.


Madaras Norbert puszilja meg a fiatal Vámos Mártont
Fotó: MTI
A képre kattintva galéria nyílik.

„Nagyon jól jött ki ez a váltás a kapitányi poszton. Tibi nagyon jól megtalálta a megfelelő játékosokat. Jó dolgokat vesz elő. Ő nem tegnap óta készült erre a világbajnoki döntőre, erre a meccsre. Tudom jól, hogy január óta videókat szerez, megvágja a meccseket, tudja, ki hová lő. Felkészít bennünket az ellenfelek minden egyes játékosáról. Aprólékosak lettünk, és ebben mindenképp az ő személye döntő, és a szellemiség, amit behozott, és amit maximálisan magunkévá tudtunk tenni.

Persze, hiszünk is benne, de nem nagyon tudnánk mást csinálni, mert az elmúlt években valami nem működött. A tehetség egyébként mindig megvolt. Itt a vb-n jött most egy kis pimaszság is, ami viszont nagyon kellett. Olyan helyzetekben olyan gólok, amik nincsenek benne a meccsben, de mi megcsináljuk, mások meg nem tudják megcsinálni.

Nyilván, ez az aranyérem azoknak, akik a korábbi években is játszottak, egy kis elégtétel is. Az előző évek csapataiban sokkal több volt, de nem hoztuk ki, nem jött ki. Ma ezt visszakaptuk, igaz, tettünk is érte, hogy visszajöjjön. A vízilabdának nem rossz, ha mindig más nyer, és az sem, hogy mi nyertünk, akik látványosabban játsszunk.

Ezen a vb-n bebizonyosodott, hogy nagyon sok egyforma csapat van, nüanszokon múlik minden. Már most el kell azt felejteni, hogy nekünk jövőre meg kell nyerni az Európa-bajnokságot Budapesten, ez egy hatalmas hátizsák lenne, amit cipelni kellene. Nincs olyan, hogy kell, és nem lehet előre sem beszélni, mert akkor az felér az öngyilkossággal.

Lépésenként, meccsenként kell majd előremenni, mint itt, máskülönben összeroppansz. Évek óta a szerb csapat szerkezetileg a legjobb, de az utóbbi időben mindig valahogy elcsúszik: tavaly az olimpiai elődöntőben, Sanghajban a döntőben, most hetedikek lettek. Nekünk nem szabad még mással foglalkozni”.

További reakciókat lehet még ide kattintva és ide kattintva olvasni.

Eredmény – férfi-vízilabdavilágbajnokság, döntő:

Magyarország-Montenegró 8-7 (2-0, 1-2, 3-3, 2-2)
Gólszerzők: Szivós, Hárai 2-2, Varga Dénes, Varga Dániel, Vámos, Hosnyánszky, illetve Ivovic 3, Petrovic, Darko Brguljan, Crousillat, Klikovak

A világbajnokság végeredménye:

1.Magyarország (Nagy Viktor, Decker Attila, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Varga Dénes, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Vámos Márton, Madaras Norbert, Bátori Bence. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor)
2.Montenegró
3. Horvátország

Az All Star csapat tagjai: Nagy Viktor (magyar) – Dusko Petljovic (szerb), Pietro Figlioli (olasz), Aleksander Ivovic (montenegrói), Mladan Janovic (montenegrói), Sandro Sukno (horvát), Varga Dénes (magyar)

A torna legjobb kapusa: Nagy Viktor
A torna gólkirálya: Sandro Sukno és Alexander Ivovic 20 góllal
A torna legjobb játékosa: Varga Dénes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik