Sport

Kemény Dénes: Tibor személye döntött

kemeny-denes(960x640)(1).jpg (kemény dénes, )
kemeny-denes(960x640)(1).jpg (kemény dénes, )

Kemény Dénes büszkén nézte végig az eredményhirdetést a barcelonai Picornell-uszodában, miután a férfiválogatott megnyerte a világbajnokságot.

A szövetség elnöke kiválóan hozza az első évet sportvezetőként: a férfi Universiade-válogatott aranyérmes lett, a női ezüstérmes. A felnőtt válogatott megnyerte a vb-t, a lányok bronzérmesek lettek.


Benedek Tibor csúcsra ért a csapattal
Fotó: MTI
A képre kattintva galéria nyílik.

A Montenegró elleni 8-7-es győzelemmel véget érő döntő után bírtuk szóra:

Mi az üzenete ennek a világbajnoki aranyéremnek?

Az, hogy a magyar vízilabda él. Az utóbbi időben sokan szerették temetni, holott a korosztályos válogatottak és most már a felnőttek is szállítják az érmeket. Külön örülök annak, hogy a meglévő jó játékhoz pimaszság is párosult a világbajnokság utolsó szakaszában. Azt gondolom, hogy Tibor személye volt a döntő. Nemcsak ma, hanem az egész világbajnokság alatt. Az ő munkája, intelligenciája mellett a játékosok tehetsége volt a siker másik záloga. A korábbi válogatottak esetében nem mindig volt meg a merítés lehetősége a fiatalítás, frissítés tekintetében. Most megvolt.

Ha őszinték vagyunk: tényleg ilyen jó helyre várta a csapatot? Képesnek tartotta az aranyéremre a vb előtt?

Én a négy közé vártam a csapatot, és ott bármi lehet. Ha megnézzük, a magyar csapat több meccsén is két perccel a vége előtt döntetlen volt az állás. Magam is többször átéltem, hogy az elődöntőkben bármi lehet. Persze kell a nagyon jó kapusteljesítmény is, Nagy Viktor ezt most hozta. És a magyar vér, az abból fakadó apróságokat senki sem tudja megtanítani.

Figyelgettem a lányokat a férfi döntőn, ott ültek a lelátón. Nagyon el vannak kenődve, nyilván nem örülnek már annyira a broznak.

Dühönghetnek magukra, mert tíz percen keresztül nem lőni gólt, az nem túl ideális. Az a spanyolok elleni elődöntő alakulhatott volna másként is, és az is igaz, hogy nem minden rajtuk múlt. Átéltem én is, hogy egy bronz megszerzése napján boldog a csapat, de két nappal később már azon gondolkodik, hogy szívesen lenne a vesztes ezüstérmes helyében.

Ezzel együtt büszkének kell arra lenni, hogy a legjobb négybe került a csapat egy olyan mezőnyben, ahol nyolc egyforma csapat van. És arra, hogy ezt sorozatban meg tudja tenni.

További reakciókat a vb-aranyra IDE KATTINTVA, és ITT lehet olvasni.

Eredmény – férfi-vízilabdavilágbajnokság, döntő:

Magyarország-Montenegró 8-7 (2-0, 1-2, 3-3, 2-2)
Gólszerzők: Szivós, Hárai 2-2, Varga Dénes, Varga Dániel, Vámos, Hosnyánszky, illetve Ivovic 3, Petrovic, Darko Brguljan, Crousillat, Klikovak

A világbajnokság végeredménye:

1.Magyarország (Nagy Viktor, Decker Attila, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Varga Dénes, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Vámos Márton, Madaras Norbert, Bátori Bence. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor)
2.Montenegró
3. Horvátország

Az All Star csapat tagjai: Nagy Viktor (magyar) – Dusko Petljovic (szerb), Pietro Figlioli (olasz), Aleksander Ivovic (montenegrói), Mladan Janovic (montenegrói), Sandro Sukno (horvát), Varga Dénes (magyar)

A torna legjobb kapusa: Nagy Viktor
A torna gólkirálya: Sandro Sukno és Alexander Ivovic 20 góllal
A torna legjobb játékosa: Varga Dénes

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik