Sport

Hosszú Katinka: A végén már vasmacska volt a lábamon

hosszú katinka (hosszú katinka)
hosszú katinka (hosszú katinka)

A magyar női úszósport első háromszoros világbajnoka lett Hosszú Katinka, miután megnyerte Barcelonában a 400 vegyest.


Hosszú Katinka először alig tudott örülni
Fotó: MTI

Mindenki elnézte Shane Tusupnak, Hosszú Katinka edzőjének, párjának, hogy az úgynevezett mixed zónában átugrotta a falat, és a magyar klasszis nyakába ugrott.

A bajai úszó harmadik érmét – egy arany és egy bronz után – és ismét egy aranyérmet nyerte a barcelonai világbajnokságon. Ezzel megelőzte Egerszegi Krisztinát és Kovács Ágnest egy képzeletbeli rangsorban, még senki sem nyert a magyar úszónők közül három világbajnoki címet.

“Nagyon elfáradtam a versenyen, a végén azt hittem, soha nem érek oda a falhoz. Nagyon szoros verseny volt. Tudtam azt is, hogy a gyorsúszásnál majd be fogok savasodni. Azt hittem, az utolsó 50 méteren megállok, mintha vasmacska lett volna a lábamon. De meg akartam csinálni. Mikor beértem, nem is tudtam először örülni, mert semmire sem maradt energiám” – mondta az újságíróknak Hosszú Katinka a futam után.

Iszonyatosan boldog vagyok, és Shane is nagyon büszke rám. Igaz, mondta, hogy két tizedet még betehettem volna. Egyáltalán nem vagyok csalódott, hogy nem sikerült a világcsúcs. Meglepődtem, hogy én vagyok az első háromszoros világbajnok. Most már csak egy olimpia kellene. Nagyszerű volt ez a világbajnokság, különösen büszke vagyok arra, hogy 200 háton bejutottam a döntőbe” – mondta a magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője.

Ami pedig a teljes világbajnokság atmoszféráját illeti: “Minden egyes nap libabőrös volt az ember, amikor bejött az uszodába, és látta, hogy tele van a lelátó. Mindenki miattunk volt ott, csodálatos volt. Mindig próbáltam azt hinni a hangzavarban, hogy nekem szurkolnak”.

Magyarország 4 (!) aranyéremmel, egy ezüstéremmel és két bronzéremmel fejezte be a világbajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik