Sport

Gergely: Nagy Viktor jelenleg a világ legjobb kapusa

nagy viktor (nagy viktor)
nagy viktor (nagy viktor)

A magyar férfi-vízilabdaválogatott csapatvezetője és egyben kapusedzője számára Nagy Viktor elismerése felér egy vb-címmel.

Nemrég még a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki posztjára is pályázott. Ott végül Kemény Dénes győzött. Gergely István aztán a férfiválogatott csapatvezetője lett Benedek Tibor felkérésére, valamint a kapusok felkészítéséért is ő felelt.

A Montenegró felett aratott fényes siker után egy órával a csarnok előtt egy pezsgősüveget és egy poharat fogott a kezében.

Jól tud esni a pezsgő, különösen akkor, ha megfelelő alkalom van rá –mondta Gergely, aki játékosként 2003-ban világbajnoki címet szerzett Barcelonában.

Benedek Tiboron az egész vb alatt látszott egyfajta feszültség, kevésbé tűnt felszabadultnak, legalábbis a kívülállónak. Mi a helyzet veled?

Az én dolgom az volt a csapatban, hogy oldjam a feszültséget, valamint a felmerülő problémákat enyhítsem, megszüntessem. Ha volt olyan szituáció, amikor Tibor feszült volt, vagy a csapatnak akadt ügyes-bajos dolga, akkor én, ha nem is viccesen – mert arra ott volt nekünk Dabrowski Norbi -, de meg kellett, hogy oldjam azokat. Ez egy világbajnokság, nyilván azt nem tudtam elintézni, hogy világbajnokok legyünk. Én csak örülök, hogy hozzá tudtam tenni valamit a sikerhez, mint csapatvezető és mint a kapusok edzője.


Nagy Viktor a torna legjobb kapusa lett
Fotó: MTI

Utóbbi posztod miatt arathatod a babérokat.

Ahhoz képest, hogy tavaly azt mondták, a magyar kapusok nagyon gyengék, és nincs egy kiemelkedő sem, elkezdtünk egy kicsit másként dolgozni. Lám, Nagy Viktor jelen pillanatban a világ legjobb kapusa és világbajnok. Nekem ez felér egy világbajnoki címmel.

Egyfajta elégtétel?

Nem, ez nem kárpótlás. Nekem ez egy célom volt, és a kapus, akivel foglalkoztam, a világ legjobbja lett. Azért megemlíteném Decker Attilát is, mert kicsit elhalványul, hogy az ausztrálok ellen ő védett, büntetőt is hárított, ami kellett ahhoz, hogy világbajnokok legyünk. Ő is nagyon jól védett.

Többen is azt mondják a csapatból, hogy nehéz lesz a folytatás, egyetértesz?

Igen. Nem onnan kell kezdenünk az új időszakot, ahol nyolc hónapja kezdtük, hanem onnan, ahol most tartunk. Ha nem világbajnokok lennénk, akkor talán könnyebb lenne a dolgunk. A játékosokban is majd megváltozik szép lassan valami, sokkal nagyobb felelőssége lesz mind a 13 embernek, aki világbajnok lett, nagyobb figyelem hárul rájuk, nagyobb lesz az elvárás velük szemben és a stábbal szemben is. Nehezebb nem lesz, mint volt, csak teljesen más. Teljesen új dolgokkal kell majd szembenéznünk, de az egy újabb kihívás. És azokat szeretjük.

Minden, ami vízilabda: KATTINTÁS IDE!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik