Sport

Benedek: mi akartuk a legjobban a győzelmet

vízilabda válogatott (vízilabda válogatott, )
vízilabda válogatott (vízilabda válogatott, )

A szövetségi kapitány szerint a csapatszellemnek hála diadalmaskodott Barcelonában a magyar férfi vízilabda-válogatott.

A vizes-vb szombat esti döntőjében 8-7-re legyűrte Montenegró legjobbjait a magyar csapat, ezzel 2003 után ismét világbajnoki címet szerzett, harmadszor a sportág történetében. Benedek Tibor szövetségi kapitány így látta az elmúlt napokat:

Lehet, hogy nem a miénk a legjobb csapat, de hogy mi akartuk a legjobban a győzelmet, s ezért mindent meg is tettünk, az egészen bizonyos. A fiúk szemében láttam az eltökéltséget, érzékeltem a bennük levő erőt, s a vb-n végig az volt az érzésem, hogy az aranyérem egyszerűen nekünk rendeltetett” – értékelt a szövetségi kapitány, aki rögtön azt is hangoztatta, hogy nincs idő ücsörögni a babérokon, máris tovább kell dolgozni az újabb sikerekért.

Fotó: MTI / Kovács Anikó
A képre kattintva galéria nyílik

Barcelonában a magyar lélek, a csapatszellem volt a döntő tényező, ezzel nyertünk, mert nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is roppant erősek voltunk, szenvedéllyel, nagy akarattal játszottunk” – mondta, hozzátéve: a riói olimpia még messze van, előtte viszont ott a jövő évi, budapesti Európa-bajnokság, ahol friss világbajnokként kell helytállni.

Benedek szerint a magyaroknak nagyon nehéz dolguk lesz, a léc magasra került, de a csapat rakta magasra, s azért dolgoznak tovább, hogy újabb sikereket szerezzenek az országnak.

Minden, ami vízilabda: KATTINTÁS IDE!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik