Sport

400 vegyes: Hosszú és Jakabos is döntős

hosszú katinka (hosszú katinka)
hosszú katinka (hosszú katinka)

A vizes világbajnokság utolsó napján négy elődöntőt rendeztek az uszodában.

Hosszú ismét döntőbe jutott
Fotó: MTI

Verrasztó Dávid nyitotta a sort a magyar úszók közül. Ő 400 vegyesen állt rajthoz és remek úszással második helyen végzett futamában, összesítésben pedig 5. pozícióban jutott be az esti finálábe.

Hosszú Katinka is medencébe szállt 400 vegyesen, sőt, idei legjobb eredményével keményen odatette magát. Az eddigi egy aranyat és egy bronzot szerző magyar úszó ugyanis 200 méter után világcsúcs-részidőn belül tudott fordulni: majdnem 2 másodperccel volt gyorsabb Je Shi-ven londoni idejénél.

A gyorsra viszont már visszavett a tempóból, persze miért is úszott volna ki magából mindent délelőtt, de így is nagy fölénnyel végzett az első helyen.

A negyedik futamban Jakabos Zsuzsannáért szoríthattunk: elképesztő versenyt produkált Je Shi-vennel és Hannah Mileyval, hiszen a magyar és a kínai holtversenyben lett első, Miley pedig mindössze egy századdal maradt el tőlük.

Ami az összesítést illeti: Jakabos a harmadik, Hosszú pedig az első helyen döntős úgy, hogy 2 másodpercet adott a mezőnynek.

Számunkra az utolsó délelőtti szám a 4×100-as vegyesváltó volt. Cseh László kezdett háton és végig a francia, japán, lengyel hármassal harcolt, de 50 után már harmadik volt, majd az első váltást is harmadikként hajtottuk végre.

Következett mellen Gyurta Dániel, aki szokásához híven az első hosszon még csak tartotta a tempót, a másodikon viszont simán lenyomott mindenkit, vagyis elsőként érte el a falat. Pulai Bence pillangón tarottta az előnyt, majd Takács Krisztián következett gyorson. Sajnos a franciák, a japánok és a lengyelek is megelőztek mindket az utolsó hosszon, így úgy tűnt, negyedikek leszünk, ám a lengyeleket kizárták.

Összesítésben hetedik helyen jutott fináléba magyar váltó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik