Sport

Történelmet írtak a spanyol női pólósok

Vízilabda (vízilabda)
Vízilabda (vízilabda)

A spanyol női vízilabda-válogatott története első világbajnoki címét ünnepelhette a barcelonai vizes világbajnokságon.


Spanyolország az aranyérmes a nőknél
Fotó: AFP

Az ibériai hölgyek „kisebb” bírói hátszelet kaptak a mieink elleni elődöntőben, ám így is csak egy szoros mérkőzésen harcolták ki a részvételt a fináléban. Ott Ausztrália volt Spanyolország ellenfele, a házigazda pedig már az első félidőben jelezte, csak az aranyérem az elfogadható számára. A hazaiak hamar elhúztak 6-3-ra, közben Laura Ester bravúrt bravúrra halmozott a kapuban.

Az auszik a második félidőben mindent megtette az egyenlítés érdekében, ám ez nem jött össze, Spanyolország 8-6-ra nyert és elhódította az aranyérmet.

Mint ismert, a bronzérem a mieink nyakába került, miután hatalmas csatában legyőzték Oroszországot. A nyilatkozatokat ITT olvashatod el.

A spanyol együttes kapitánya, Jennifer Pareja lett a világbajnokság legjobb játékosa, a csapat egy másik tagja, Laura Ester érdemelte ki a legjobb kapus címét. Mindketten bekerültek a torna álomcsapatába is. Ennek tagja Bujka Barbara és Keszthelyi Rita is, valamint a holland Lieke Klaasen, az orosz Jekatyerina Prokofjeva és az ausztrál Rowena Webster.

A férfi helyosztókat szombaton tartják, Benedek Tibor együttese pedig a döntőben érdekelt! A magyar válogatott este 22 óra 15 perctől meccsel Montenegróval, a Sport24 élő, szöveges tudósításban számol be az eseményekről.

Eredmények – vízilabda-világbajnokság, nők, helyosztók

döntő:
Spanyolország-Ausztrália 8-6 (2-1, 3-2, 1-1, 2-2)

a 3. helyért:
Magyarország-Oroszország 10-8 (3-3, 2-2, 3-2, 2-1)

az 5. helyért:
Egyesült Államok-Görögország 11-11 (4-4, 2-1, 3-1, 1-4, 0-1, 1-0) – ötméteresekkel: 4-1

a 7. helyért:
Hollandia-Kanada 12-9 (5-1, 3-2, 3-4, 1-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik