Sport

A dán pókersztár 2,4 milliárd forintot vesztett online

poker (poker)
poker (poker)

Gus Hansen hiába játszik jól élőben, online minden idők legnagyobb lúzere lett 10 millió dolláros veszteséggel.

Gus Hansen alig pár nappal ezelőtt tiszteletbeli ír játékosként nyerte meg a United Kingdom and Ireland Poker Tour (UKIPT) heads-up bajnokságát, mellyel továbbnövelte élőverseny sikereinek számát.

Online azonban közel sem megy ennyire jól a Full Tilt Poker által szponzorált pókerjátékosnak, aki csütörtökön ismét vesztett, és immáron 10,4 millió dolláros (2,4 milliárd forintos) mínusszal minden idők legnagyobb online vesztese lett – írja a Poker.hu.

Ezzel Hansen nem csak, hogy 3,4 millió dollárral többet vesztett, mint bárki más, de saját korábbi mélypontját is sikerült túlszárnyalnia. A dán pókeres ugyanis 2010 augusztusában már közel járt a 10 millió dolláros mínuszhoz, ám onnan egy hatalmas 6 millió dolláros nyerővel sikerült egy időre kimásznia.

A nyerőszériának a Full Tilt Poker ideiglenes bezárása vetett véget, és az online pókerterem újraindulása sem segített Hansenen, aki ismét vesztőszériába került – tavaly 3 millió dollárt, idén már 4 millió dollárt bukott, és ezzel karrierveszteségeit 10,4 millió dollárra növelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik