Sport

Kégel favorithoz méltóan nyert

A negyedik napon öt aranyat, öt ezüstöt és öt bronzérmet szerzett a magyar csapat a XIX. Szervátültetettek Világjátékán a Dél-afrikai Durbanban.

 

Már 26 világbajnoki arany, 9 ezüst és 17 bronzéremnél járnak szervátültetett sportolóink a Világjátékokon. Csütörtökön befejeződött az úszás, amelyben a magyar úszók a nemzetek között a 6. helyet érték el. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy az országok éremtáblázatán hol állnak a magyarok, a szervezők még mindig nem hozták nyilvánosságra.

 

A versenyzők szállása az Indiai Óceán partján, a szálloda soron van. Majdnem minden szoba ablaka az óceánra néz, amelynek hullámzását már messziről hallani. Dél-Afrikában most éppen tél van, ezért 20-23 fokos hőmérsékletben este a szél miatt már fáznak az emberek.

A helyiek sapkában és meleg kabátban járnak reggel és este. Ezzel együtt a parton minden nap hatalmas hangulatú fürdőzés van a kijelölt helyen, sokan ruhában próbálják átugrani az embermagasságú hullámokat. A csapatokat buszokkal szállítják a versenyek helyszíneire, amely a Világjátékok kezdetén nem működött zökkenőmentesen. Az első napon még aggódni kellet, mindenki rajthoz tud-e állni, nem késik-e le a sportolók a versenyeket.

A negyedik napon befejeződtek az úszó és a tollaslabda versenyek. A magyarok úszásban összesen kilenc aranyat, öt ezüstöt és 10 bronzérmet szereztek, így az éremtáblázaton a 6. helyen végeztek az úszók között.

Miután az utolsó úszó szám is véget ért, a hagyományoknak megfelelően a versenyzők vízbe dobták edzőiket.

A tenisz versenyek a városon kívül, hatalmas tenisz komplexumban rendezték meg. A csodálatos környezet, a szubtrópusi növényekkel körül vett pályák mellett mongúzok rohangáltak. Sőt az is megtörtént, hogy meccs közben keresztülfutottak a pályán, majd elegánsan eltűntek a csatornában.

Szervátültetett sportolók világjátéka, Durban, úszás és tenisz eredmények

Úszás
Világbajnok:

Gyurkó Alexandra (17 éves) 250 m vegyes
Berente Judit (50-59) 50 m mell, és 50 m gyors
Papp Károly (60-69) 50 m mell

Ezüstérmes:

Gyurkó Alexandra 100 m hát
Medve Jánosné (60-69) 50 m gyors
Krucsó Zsolt (40-48) 50 m mell
Nádasdy József (60-69) 100 m hát
Papp Károly (60-69) 50 m gyors

Bronzérmes:

Nádasdy József 50 m mell
Gyurkó Alexandra 50 m gyors
Medve Jánosné 100 m hát

Tenisz
Világbajnok:

Kégel Tamás magabiztosan, kiegyensúlyozott játékkal, esélyt nem adva a többieknek világbajnok lett a 40-49 éves kategóriában, így megvédte világbajnoki címét.

Ezüstérmes:

Almagra Carmen második helyen végzett a 40-49 éves kategóriában, szoros küzdelemben maradt alul az angol versenyzővel szemben.

Bronzérmes:

Pora Sándor a 60 feletti kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Idén először egy korosztállyal feljebb indult, de így is beléphetett az érmesek táborába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik