Sport

Gyurta Dániel újra világbajnok lett

gyurta dániel (gyurta dániel, )
gyurta dániel (gyurta dániel, )

A 200 méteres mellúszás világbajnoki döntőjében új versenycsúccsal nyert a magyar klasszis.


Fotó: MTI

Rendkívül meggyőzően, az első helyen jutott csütörtökön a 200 mell döntőjébe a címvédő, egyben olimpiai bajnok magyar klasszis, Gyurta Dániel a barcelonai úszó-világbajnokságon.

Ezzel el is foglalta a 4-es pályát, mellőle a német Marco Koch és a brit Andrew Willis indult. Pont a rajtkővel szemben, két magyar zászlót feszített a magasba egy szurkolósereg, ezt is láthatta Dani.

50 méternél harmadik helyen fordult, Willis vezetett, 100-on viszont csak a hetedik helyen ment. Ez nem tragédia, így szokta ránk hozni a frászt. 150 méternél már az első volt Gyurta Dániel, fokozatos nyúlt el, és új világbajnoki rekorddal védte meg a címét.

Fantasztikus úszás után született meg a második vb-arany Barcelonában. A második a német Koch lett, a harmadik helyre a finn Matti Mattsson ért be.

A nap többi magyar érdekeltségű eseményéről!

Bernek Péter a 200 méteres hátúszás döntőjében volt érdekelt, végül a 8. helyen ért célba, a győzelmet Ryan Lochte szerezte meg a lengyel Kawecki és a szintén amerikai Clary mögött.

Hosszú Katinka a hatodik legjobb időt úszta a 200 hát középdöntőjében, ezzel továbbjutott, döntős lesz. Ez nem sikerült Verrasztó Evelynnek, aki a 16. időt úszta.

Az 50 méteres gyorsúszás középfutamában Takács Krisztián az utolsó időt úszta, ezzel nem jutott döntőbe.

Cseh László viszont igen! A 100 pillangó középdöntőjében futamában a negyedik lett, összesítésben az 5. legjobb időt úszta Lochte, a lengyel Czerniak és a dél-afrikai Chad Le Clos mögött. Ráadásul Cseh Laci új országos csúcsot úszott 51.61-es idejével.

“Azért egy magyar csúcsnak ez jó volt. Nem vagyok fáradt, jól esett, csak még nem pörgettem meg, de alakul” – mondta a futam után.

A futam után megkérdeztük tőle, miről beszélgettek ezúttal Ryan Lochte-val:

“Gratuláltam, neki a 200 háton szerzett aranyhoz, ő meg kérdezte tőlem, hogy indulok-e 400 vegyesen. Mondtam neki, csak akkor, ha ő is” – viccelődött Cseh, aki végre mosolygott.

Így szeretjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik