Sport

Kapás finalista, Cseh és Hosszú elődöntős a vb-n

hosszú katinka (hosszú katinka)
hosszú katinka (hosszú katinka)

100 pillangón Cseh László a harmadik, 200 háton Hosszú Katinka az ötödik legjobb időt érte el. 800 gyorson Kapás Boglárka ötödikként döntős.

Nem adott ki magából mindent
Fotó: MTI

Az 50 méteres férfi gyorssal kezdődött meg a péntek délelőtti program Barcelonában. 11 futamot rendeztek a medencében, a kiemelt a 11-es volt: itt kapott helyet a szám olimpiai bajnoka, Florent Manaudou, a brazil Cesar Cielo Filho, valamint a magyar Takács Krisztián.

Takács remek úszással a negyedik helyet szerezte meg futamában, összetettben pedig 8. lett, így simán bejutott a délutáni elődöntőbe.

100 pillangón a hatodik futamban Cseh Lászlóért és Pulai Bencéért szoríthattunk: Cseh könnyedén nyerni tudott, így biztosította a helyét a délutáni programban. A magyar úszó egyébként összesítésben a harmadik lett, Evgeny Korotyshkin és Chad le Clos mögött. Pulai a 24. pozícióban zárt.

Az egyetlen magyar aranyat megszerző Hosszú Katinka 200 háton volt érdekelt. 100 és 150 méternél sem volt az első háromban, ám féltávnál egy másodperccel jobb volt saját egyéni csúcsánál. A befutónál végül megszorongatta a harmadik Ustinovát, de megelőzni nem tudta, így negyedik lett 2:08-93-al. Verrasztó Evelyn a negyedik futamban a negyedik pozíciót gyűjtötte be, így ő a 12. helyen ment tovább, Hosszú pedig az ötödiken.

800 gyorson az a Kapás Boglárka volt az egyetlen magyar induló, akitől Barcelonában egy nagy dobást várunk. A rajt után Jazmin Carlinnal és Andreina Pintóval fej fej mellett haladtak, ám féltávnál bekapcsolta a rakétákat és egyre inkább meglógott. 600 métert követően már több, mint két másodperc volt Kapás előnye és ezt meg is tartotta a célig, így futamgyőztesként, 8:25.26-al zárt, vagyis ötödikként került szombat esti fináléba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik