Sport

A pólós lányok szeretik egymást, és akarták a bronzot

női vízilabda válogatott (női vízilabda válogatott, )
női vízilabda válogatott (női vízilabda válogatott, )

A magyar női vízilabda-válogatott az Eb után a vb-n is érmet nyert, megérdemelten lett harmadik Barcelonában. Reakciók.

A magyar női vízilabda-válogatott 10-8-ra verte Oroszországot a barcelonai vb-n, ezzel megszerezte a harmadik helyet. A lefújás után boldogan nyilatkoztak a főszereplők.

„Már a spanyolok elleni meccs estéjén túl kellett, hogy lépjünk ezen. Azt elvesztettük, az a múlt, az a történelem. Mindenki azon volt, hogy ezt a meccset megnyerjük. Mindenki szomorú volt persze, de a kapitány is azt mondta, ezt meg kell csinálni. Hogy mit fogunk ma csinálni? Háát, jót bulizni, hogy megünnepeljük a győzelmet” – mondta a Sport24-nek az oroszverés után a csapat egyik legfiatalabb tagja, Garda Krisztina, akinek a nyakában a fél csapat akkreditációs kártyája lógott az öltöző felé menet.


Illés Anna harcol a labdáért
Fotó: MTI

„Azt hiszem, a harmadik negyedben volt a meccs fordulópontja, amikor elmentünk két góllal. Addig folyton csak egy gól volt a különbség. Az elmúlt öt világversenyen benn voltunk a négyben, és ránk ragadt az a bélyeg, hogy mi mindig csak negyedikek tudunk lenni, kivéve az Eb-t. Most szívből örülhetünk a bronzéremnek. Este megnézzük a döntőt, ott ünneplünk majd a dobogón, majd koccintunk aztán” – fogalmazott sejtelmesen a végén Illés Anna, aki ősztől az Egyesült Államokban tanul majd.

Takács Orsolya csapatkapitány így vélekedett:

„Tavaly óta egy kicsit átalakult a csapat, sok új játékos került a keretbe. Akik a szűkítéskor kimaradtak, ugyanúgy részesei ennek a sikernek. A mag mindig jól teljesít. Van meríteni is miből, már csak azért is, mert fejlődni szeretnénk. Fejlődtünk is, hiszen két éve 9. helyen végeztünk, most a harmadikak lettünk.

Tegnap lezártuk a történteket ami az elődöntőt illeti, mindannyian azt mondtuk, hogy akarjuk ezt a bronzérmet. Az elődöntő sem úgy telt egyébként, hogy rosszul játszottunk volna, sőt. Nagyon nehéz meccs volt, büszkék lehetünk magunkra. Azt éreztük, hogy helyt álltunk, elégedetten jöttünk ki a medencéből, és ez is segített továbblépni”.


Takács Orsolya (jobbról) öleli meg Bujka Barbarát
Fotó: MTI

A szövetségi kapitány, Merész András elárulta a rá váró újságíróknak, miért nem volt fürdés a medencében:

“Egy magyar vízilabdaedző csak akkor fürödjön, ha aranyérmet nyer, de akkor sem feltétlenül, mert van, aki elfut, ahogy Faragó Tamás tette. Ettől függetlenül nagyon megérdemelte ez a csapat a bronzérmet. Sárvári György, a csapat coachere nemrég, két napja küldött egy levelet a csapatnak, amiben azt írta, ezt a társaságot a szeretet tartja össze.

Ezek a lányok tényleg szeretik egymást. Hogy mi lesz ezután? Jó kérdés: Jövőre Európa-bajnokság Budapesten, és a felénk áramló szeretet miatt mindenképpen virítanunk kell valamit. Tudni kell, hogy ez nem lesz egyszerű, a csapatból 7-8 játékos szeptembertől külföldön játszik majd, ezzel a problémával szembe kell majd nézni. Hoztak egy sor új szabályt is, amit meg kell tanulnunk, mert igazából még a szakma sem ismeri őket. Most örüljünk” – így a kapitány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik