Sport

Cseh Laci 5. lett 200 vegyesen

cseh lászló (cseh lászló)
cseh lászló (cseh lászló)

A magyar klasszis a 200 méteres vegyesúszás döntőjében 100-on még a harmadik volt, de lemaradt a dobogóról.


Cseh László
Fotó: MTI/AP

A harmadik legjobb idővel jutott a világbajnokság döntőjébe Cseh László, aki így a hármas pályáról vághatott neki a döntőnek csütörtökön este, a Palau Sant Jordiban.

Szerdán még azt mondta, hogy maradt benne egy kevés, Ryan Lochte-val viszont nem tudott együtt lazán úszni: neki jobban oda kellett tennie magát ahhoz, hogy döntőbe kerüljön.

A döntőben nagyon erős mezőny jött össze, Lochte-n kívül a brazil Pereira, a japán Hagino és Seto is ott volt. Értő közönség van Barcelonában, nagy tapsot kapott Laci, még a mellettem ülő litván kollegina is megtapsolta.

A rajt nem nagyon sikerült, a reakcióidő az utolsó volt esetében, pille után viszont a harmadik helyen fordult. Hát után a 4. helyen ment Laci, a brazil vezetett. Mellen aztán ezt a pozíciót tartotta. A végén jött a nagy hajrá, de cak az 5. helyre volt elég. Ryan Lochte lett a világbajnok, a japán Hagino és a brazil Perreira mögött.

“Az a helyzet, hogy most nagyon kikaptam. Valami plusz hiányzott, ami nem jött elő belőlem. Nem tudom, mi lehet. Talán nem kellene ennyit versenyeznem. Rámférne egy nagyobb pihenés, és újra fel kell építeni magam. Nem hiszem, hogy az edzettségi állapotommal van baj, a bemelegítésnékl olyan időket úsztam, hogy magam sem hittem el. De valamiért nem merek odaállni versenyezni” – mondta a futam után a magyar versenyző.

Cseh döntője előtt a 100 méteres női gyorsúszás középdöntőjében Verrasztó Evelynnek drukkolhattunk, aki Camille Muffat visszalépése miatt mégis középdöntős lett. 50-nél a 8. helyen fordult, végül futamában a 7. lett 55.32-vel, ez az idő elmaradt a délelőttitől is.

Összesítésben a 15. idő lett az övé, mert a második futam gyorsabb volt, búcsúzott Evelyn. A legjobb idő az egy aranyat már bezsebelő svéd Sarah Sjoströmé lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik