Sport

Széles Sándor cáfolja Gyárfás “alkoholista” célzását

Széles Sándor (széles sándor, sportcsillagok gálaestje, )
Széles Sándor (széles sándor, sportcsillagok gálaestje, )

Miután a Magyar Úszó Szövetség főtitkára hazaküldte a világbajnokságról Gyurta Dániel edzőjét Kovácshegyi Ferenc és Virth Balázs viszi tovább a munkát. De mi történt valójában?

Gyurta Dániel még nem úszott a vb-n, nem indult 100 mellen, csütörtökön kezdi szereplését a 200 mell selejtezőjében. Immár edzője, Széles Sándor nélkül.


Széles Sándor az olimpia után az állami jutalmazási rendszer furcsa anomáliája miatt nem kapott kitüntetést
Fotó: MTI

Szabó Tünde főtitkár ugyanis vasárnap este meghozta döntését és hétfőn hajnalban az első géppel hirtelen hazaküldte a kiváló edzőt. Ahogy Gyárfás Tamás elnök fogalmazott: “A szokott nehézségek vannak vele kapcsolatban, ki kell gyógyítani”.

Rejtélyes szavak, amelyek találgatásra adnak okot. Ami tény, a világbajnokság előtt bő két héttel Risztov Éva is faképnél hagyta Szélest. A mai napig nem derült ki igazából miért.

Tény az is, hogy tavaly miután Szélest lényegében valamennyi szavazáson, többek közt lapunkén is az Év edzőjének választották, felröppent a hír, hogy szétválaszthatják az edzőt és taníványát, elveszik tőle az újdonsült olimpiai bajnok Gyurtát. Gyárfás, ahogy most, úgy akkor is kétértelműen fogalmazott: “Józan belátásra lesz szükség, méghozzá szó szerint. Csak az úszás lehet a káros szenvedélye, más nem.”

Gyárfás akkor is és most is Széles vélt, vagy valós alkohol problémájára utalhatott. Tények mentén haladva el kell mondani, Széles soha nem állította, hogy szent lenne. Aki ismeri tudja.


Széles Sándor és a két Gyurta
Fotó: MTI

A Nemzeti Sportnak adott rövid helyzetjelentésében így fogalmaz a hazaküldése mentén elhangzott mondattal kapcsolatban: “Gyárfás nyilván az alkoholra gondol, de legyen alkohol vagy betegség, ez intim szféra, nem korrekt Gyárfás Tamástól, hogy erről beszél. De, ha gondolja, elküldöm önnek a zárójelentést, húsvétkor vérző nyombélfekély miatt kerültem kórházba. A Gyárfás Tamásnak átadott úgymond közvetett információ szerint a korlátot fogva, nehezen mentem fel a lépcsőn, de rossz lábbal, rossz csípővel is lehet nehezen menni és nekem csípőprotézisem van. Gyárfás Tamással nem is találkoztam, Szabó Tündét is csak ötven méterről láttam…”

Persze azt is hozzátette: “Elfogadom a döntést, miattam ne érjen hátrány senkit és semmit.”

Hát ilyen ember valójában Széles SándorMolnár Zoltán, a MOB egykori főtitkára a londoni olimpia után ezt mondta róla: „Zseni a pali. Sokat beszélgettem most vele, nem akármilyen figura, nem akármilyen gondolatokkal.”

Neki van igaza. Vigyázzunk rá!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik