Sport

Letartóztatták a japán magastétes zsugást

Illegálisan gyűjtött e-mail címeket, amiket trójai vírussal bombázott, ezért letartóztatták a japán magastétes pókerjátékost.

Masa Kagawa és cége több millió felhasználó email címét szerezte meg illegálisan, amikre ezután trójai vírusokat küldözgetett. A japán magastétes játékost a múlt héten tartóztatták le végül – írja a Poker.hu.

Az 50 éves Kagawa egyre több High Roller tornán tűnt fel az elmúlt évben, a borsos beülőket, amik legtöbbször 10 és 100 ezer dollár között voltak, illegális úton szerzett pénzből finanszírozta.

Cége, a Koei Planning hamis társkereső oldalak üzemeltetésével foglalkozott, aminek keretében a regisztrálók adatival folyamatosan visszaéltek. A Sakura nevű áloldal segítségével több mint 37 millió email címet gyűjtöttek be, amikre trójai vírusokkal teli spam leveleket küldözgettek.

Kagawat és nyolc bűntársát a múlt héten tartóztatta le a japán rendőrség, a kivizsgálások szerint cége 3.9 millió dollárt termelt a cég 2012 decembere és 2013 áprilisa között.

A japán zsugás egyébként jól ismert a magastétes játékokban. Legjobb eredményét az idei Aussie Millionson érte el, amikor harmadik helyig jutott a 100 ezer dolláros Super High Roller tornán, amiért 337 ezer dollárt vehetett fel a pénztárnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik