Sport

Ezüstérmet szerzett a magyar futócél csapat

Sike József (sike józsef)
Sike József (sike józsef)

A Sike József, Tasi Tamás, Boros László alkotta magyar csapat ezüstérmes a futócéllövők 50 méteres 40 vegyes számában a németországi Suhlban zajló Európa-bajnokságon.

A magyar küldöttség tájékoztatása szerint a három versenyző összesen 1159 kört ért el a 40 lövéses számban – amikor hol gyorsabban, hol lassabban elhaladó célra kell lőni -, amivel ugyan a győztes orosz csapattól (1174 kör) messze elmaradt, ám a második helyet – holtversenyben a csehekkel – megszerezte.

Egyéniben Sike végzett a legelőkelőbb helyen, ő 388 körrel a nyolcadik lett. Tasi egy körrel maradt el honfitársától, s ezzel tizedikként, míg Boros 384 körrel a 15. helyen zárt a 29 fős mezőnyben. Az egyéni Eb-címet az orosz Mihajil Azarenko szerezte meg 392 körrel.

Az európai fegyvergyártás legrégebbi központjának tartott Suhlban zajló kontinensviadalon a futócéllövők pénteken és szombaton a 30+30 lövéses számban szerepelnek.

Az Eb-n két felnőtt koronglövő számnak van magyar érdekeltje: a csütörtökön záruló férfi trapban Hegyi Norbert és Szollár András, míg a szombati dupla trapban a londoni olimpián hatodik Bognár Richárd, illetve Gerebics Roland és Palkovics András indul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik