Sport

Kapás Boglárka hetedik lett, Hosszú kiesett

Mosolygott a futam után a 400 gyorson ötödik helyezést szerző magyar úszó, de azért maradt benne hiányérzet.

Az ötödik legjobb idővel jutott a döntőbe második számában Kapás Boglárka a barcelonai úszó-világbajnokságon. Még ez sem a fő száma, és mégis a második döntője volt ez.


Kapás Bogi azért mosolygott második döntője után is
Fotó: MTI

A futamon aztán egy ideig még tartotta a tempót a többiekkel, de aztán az amerikai Katie Ledecky és a dán Lotte Friis nagyon elhúzott. Olyannyira, hogy a győztes amerikai bődületes világcsúcsot úszott. 15:36.53-mal megdöntötte a szintén amerikai Kate Ziegler idejét, ami 15:42.54 volt.

Kapás Bogi végig mosolygott, miközben értékelte a futamot:

“Úgy tűnik, nagyon erős volt a kezdés, mert aztán már nem bírtam tartani a többieket, nagyon elmentek mellettem. Szerettem volna a tegnapi időt megjavítani, de ez nem jött össze. Igazából fájt a futam, meg érzem, hogy maradt még bennem. Az erős kezdés miatt nem jött ki. Dehát először versenyeztem ebben a számban, és döntőt úsztam. A másodikat. A 800-ra nagyon készülök, addig még van két teljes napom” – mondta a futam után a 20 éves magyar lány.

Hosszú Katinka a 200 méteres gyorsúszásban volt érdekelt. A második idővel jutott a középdöntőbe, de futamában végül csak negyedik lett. Ez nem volt jó jel a második középdöntő előtt, és a félelmünk beigazolódott: a 9. lett összesítésben, azaz éppencsak kicsúszott a döntőből. Kár.

A legjobb időt az olasz Federica Pellegrini úszta, aki karjára fekete csíkot festett, így emlékezve az olaszországi buszbaleset áldozataira.

“Fáradtan éreztem magam, az utolsó hossz már nagyon fájt. Igazából most úszom először 200 gyorsat világversenyen. Ez most így sikerült” – mondta a futam után Hosszú.

Sajnos, Biczó Bencének sem sikerült továbbmennie, futamában 6., összesítésben a 12. lett a 200 méteres pillangóúszásban az Universiade magyar győztese.

Ami a további esti versenyszámokat illeti:

A 200 méteres férfi gyorsúszást a francia Agnel Yannick nyerte, megverte Ryan Lochte-t. A harmadik az orosz Danila Izotov lett.

A női 100 méteres hátúszásban az amerikai Missy Franklin győzött, mögötte az ausztrál Emily Seebohm, valamint a japán Ara Terakawa végzett.

A férfiak 100 méteres hátúszását az amerikai Matt Grevers hozta első helyen, ő lett a világbajnok, mögötte honfitársa, David Plummer lett az ezüstérmes, a francia Jeremy Stravius a bronzérmes.

A nők 100 méteres mellúszásában a litván Ruta Meilutyte nyerte a világbajnoki címet, az orosz Efimova és az amerikai Jessica Hardy előtt. A litván úszónő a középfutamban új világcsúcsot úszott ezen a távon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik