Sport

Dextert néz Hosszú Katinka a futamok között

hosszú katinka (hosszú katinka, )
hosszú katinka (hosszú katinka, )

Az aranyos hétfő után kedd délelőtt az előfutamokkal folytatódott a barcelonai úszó-vb. Hosszú Katinka, Biczó Bence és Kis Gergő volt érdekelt.

Hosszú Katinka arannyal a zsebében készülhetett a 200 méteres gyorsúszásra. A futam után azt mondta, az országos csúcs volt a célja délelőtt, de végül „csak” egyéni csúcs lett a vége, 1:56.73 (50-nél még világcsúcs részidőn belül volt).
Összesítésben ez az idő a francia Camille Muffat mögött a második helyre volt elegendő, ő két tizeddel volt jobb.

„Nagyon sokat nem tudtam aludni tegnap, az eredményhirdetés után jött a sajtótájékoztató, aztán mentem a doppingvizsgálatra, fél 11-re értem haza. Shane-nel átbeszéltük a dolgokat. Most az volt a célom, hogy megússzam az országos csúcsot, nem sikerült. Azért szeretném majd Camille-t elkapni a folytatásban” – mondta Hosszú.


Hosszú szereti a sorozatokat
Fotó: MTI

A Sport24 arra volt kíváncsi, mivel tölti napközben az idejét Katinka.

„Most elmegyek levezetni, aztán kapok egy jó kis masszázst, majd ebédelek. Általában egyébként sorozatokat nézünk Shane-nel. Ő letölti az egészet, és egyhuzamban elkezdjük nézni. Most a Suits és a Dexter a kedvenc, meg a Weed Wars. Nagyon nagy az összhang közöttünk, nem is tudok mást magam mellé képzelni, és nagyon jó, hogy olyan barátom van, aki ért az úszáshoz” – mondta Katinka párjáról-edzőjéről, Shane Tusupról.

Csak kiegészítésként jegyezzük meg, a Weed Wars egy dokumentum-reality-sorozat marihuána-terjesztőkről, a Dexter egy tömeggyilkosról szól, a Suits pedig egy ügyvédi iroda mindennapjait mutatja be. Amerikai sorozatok, itthon a legtöbbet a Dextert láthattuk, egyetértünk: remek választás!

S, ha Katinka így folytatja, ő is mindenkit „kivégez” a világbajnokságon.

Biczó Bence 200 pillangón úszott, ideje 1:56.70 lett. A futam után az újságírók kérdésére elmondta, ahhoz, hogy döntőbe jusson, este 1:56 alá kell menni valamilyen úton-módon.

A legjobb időt az amerikai Tyler Clary úszta, mögötte a Hódmezővásárhelyen edzőtáborozó dél-afrikai Chad Le Clos lett a második, a szintén amerikai Tom Luchsinger a harmadik.

Kis Gergőnek nem sikerült döntőbe jutni 800 méter gyorson, ideje csak a 22. helyre volt elegendő. 8:00.92-t ment, a legjobb időt úszó Connor Jaeger 7:49.28-at, 11 másodperc volt tehát a különbség. A nyolcas döntőbe kerülésért az ausztrál Jordan Harrison 7:52.55-ös idejét kellett volna megverni, ő került be nyolcadikként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik