Sport

Úszó-vb: Hát, az sikerült, de Hosszú visszalép

hosszú katinka (hosszú katinka, )
hosszú katinka (hosszú katinka, )

A két magyar nagyágyú, Hosszú Katinka és Cseh László is bejutott a középdöntőbe a barcelonai világbajnokságon. A magyar lány egy másik versenyszám miatt nem indul el a 16 között.

A 100 méteres női hátúszás selejtezőivel kezdődött el a hétfői versenynap a Palau Sant Jordi uszodában. Hosszú Katinka volt érdekelt ebben a számban: tudjuk, ő nyolc, azaz nyolc számban indul el a vb-n, és az elsőben, a 200 méteres vegyesúszásban, vasárnap délelőtt a legjobb idővel került a döntőbe.


Hosszú biztosan jutott tovább
Fotó: MTI

A bajai lány a negyedik futamban úszott, a 6-os pályán. A német Selina Hocke biztatására külön szektor telt meg félig, de hiába (összesítésben végül 31. lett a német). 29.29-cel a második helyen fordult a magyar versenyző, a végén maradt is ebben a pozícióban, 59.40-es idővel, ez országos csúcs. Az amerikai Missy Franklin nyerte a futamot 59.13-mal.

Összesítésben ez az idő a második helyre volt elég, mert ez a futam volt a legerősebb. Katinka ott van a középdöntőben. Később aztán bejelentette, nem indul el a középdöntőben, mert az ütközik a 200 méteres vegyesúszás döntőjével (nem sokkal azelőtt rendezik majd), és a cél a bemelegedés volt arra a számra.

A férfiak hasonló versenyszámában Cseh Lászlóért szoríthattunk, méghozzá a hatfutamos sorozat negyedik futamában. A hármas pályán úszott Laci, 26.18-cal a harmadik helyen fordult 50-nél, majd a végén bejött másodiknak 54.06-tal. A francia Stavrus nyerte a futamot 53.85-ös idejével.

A következő futamban ketten is jobbat úsztak nála, a hatodikban aztán még négyen. Összesítésben Cseh a nyolcadik helyen jutott a középdöntőbe. A legjobb időt az ausztrál Ashley Delaney úszta, 53.60-nal.

Mindkét középdöntőt hétfő este rendezik.

A délelőtti előfutamok végén következett aztán az 1500 méteres női gyorsúszás előfutam-sorozata. Itt a vasárnap 400 gyorson 5. helyet szerző Kapás Boglárka volt érdekelt. Megnyerte a második futamot, ideje 16:02.58. Ezzel az 5. legjobb időt mente, a legjobb a dán Lotte Fris volt, 15:49.18-cal. A döntőt kedden este rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik