Sport

Pars Krisztián tartja az esernyőt

Tizenegy magyar atléta vesz részt a jövő szombaton kezdődő moszkvai szabadtéri világbajnokságon.

A hétvégi Magyar Bajnokságon egyetlen új versenyzőnek sem sikerült világbajnoki szintet teljesítenie, így 11 atléta képviseli a nemzeti színeket Moszkvában, az IAAF Atlétikai Világbajnokságon – számolt be a szövetség honlapja.

A száraz tényeken túl azt pedig mi tesszük hozzá, hogy természetesen a legnagyobb teher ismét az olimpiai- és Európa-bajnok, Pars Krisztián nyakában van, hiszen ő a magyar küldöttség éremszerzésre leginkább esélyes tagja. A többiektől egy-egy döntő már az bombameglepetés kategóriába tartozna – különösen a futó számokban.

Pars idén vezeti a kalapácsvetés számítógépes világranglistáját, így a sportág feje fölé egyértelműen és újfent ő tarthatja az esernyőt. Félreértés ne essék, nem az élcelődés a cinizmus mondatja ezt velünk, sokkal inkább az aggodalom az alapsportágért. Egy esetleges újabb érem ugyanis a következő esztendők állami finanszírozásának mértékét befolyásolhatja pozitív irányba.

Legyen hát meg az az érem, ha lehet kérni minél fényesebb!

A világbajnokságra utazó magyar vb-csapat:

férfiak:
Baji Balázs (110 m gát), Helebrandt Máté (20 km gyaloglás), Hudi Ákos (kalapács), Kazi Tamás (800 m), Pars Krisztián (kalapács), Rácz Sándor (50 km gyaloglás)
nők:
Madarász Viktória (20 km gyaloglás), Márton Anita (súly), Orbán Éva (kalapács) Szabó Barbara (magas), Zsivoczky-Farkas Györgyi (hétpróba)

A 11 versenyzőt 10 szövetségi alkalmazott, elnök, főtitkár, 7 edző, orvos és fizioterapeuta kíséri el a világbajnokságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik