Sport

Kapás 8 másodpercet javított Risztov csúcsán

kapás boglárka (kapás boglárka)
kapás boglárka (kapás boglárka)

A 20 éves magyar úszó az 5. legjobb idővel jutott be a barcelonai úszó-világbajnokság 1500 méteres döntőjébe.

A délelőtti előfutamok első felében Hosszú Katinka és Cseh László jutott tovább a 100 méteres hátúszás elődöntőiből, előbbi aztán visszalépett.

A végén következett az 1500 méteres női gyorsúszás előfutam-sorozata. Itt a vasárnap 400 gyorson 5. helyet szerző Kapás Boglárka volt érdekelt. Megnyerte a második futamot, ideje 16:02.58. Ezzel az 5. legjobb időt mente, a legeredményesebb a dán Lotte Fris volt, 15:49.18-cal.

S hogy miért elképesztő ez az idő, amit Kapás Bogi úszott? Azért, mert ez új országos csúcs, az előzőt Risztov Éva tavaly május 26-án úszta Debrecenben, az az idő pontosan 16:10.04 perc volt, azaz Kapás majdnem 8 másodpercet javított minden idők legjobb 1500-as idején.


Kapás Boglárka nagyot úszott
Fotó: MTI

“Az edzőm, Nagy Péter azt mondta, ússz, ahogy tudsz, de készülj fel rá, hogy nagyon fog fájni. Én szót fogadtam, és persze tényleg fájt, de mégsem annyira, mint arra számítottam” – értékelt a futam után Kapás Boglárka.

“Ötszáz méternél előre mentem, mert úgy éreztem, hogy lassú az iram, aztán mentem, ahogy tudtam, ráadásul hiába vártam, hogy majd utolérnek a többiek, senki nem jött velem. Ahhoz képest, hogy a fő számom a 800, a 400 után 1500-on is nagyon jól megy az úszás, és már a második országos csúcsomat értem el. Remélem, a holnapi döntő is jól sikerül…”

A szám döntőjét kedden este rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik