Sport

Műugrás: made in China

műugrás (műugrás, szinkronugrás, )
műugrás (műugrás, szinkronugrás, )

A „medencés” műugróversenyek utolsó számát rendezték a barcelonai vizes világbajnokságon. A kínai fiút nem lehetett megverni.

A megszokott csodálatos környezetben és nagy melegben kezdődött meg Barcelonában a 10 méteres toronyugrás döntője vasárnap kora délután.

Telt ház várta a versenyzőket, a legnagyobb szurkolótábora a brit Thomas Daley-nek volt, ezzel a „teherrel” neki minden versenyen meg kell küzdenie. Nagyon sokan a német Sascha Kleinnek drukkoltak (legalábbis a hangzavar intenzitását figyelve), ő már nyert aranyérmet ezen a világbajnokságon, Patrick Hausdinggel a 10 méteres szinkrontoronyugrásban győztek.


A háttér ezúttal is csodálatos volt
Fotó: Dobos Sándor

A versenyt végig a kínai Bo Qui uralta, több alkalommal is 10-esre értékelték a pontozók ugrásait. Az utolsó sorozat előtt Qui vezetett az amerikai David Boudia előtt, a harmadik helyen Klein állt. Nagy csodának kellett volna bekövetkeznie a sorrend megváltozásához, de nem következett be.

Ezzel eldőlt, hogy egy kivételével (a már említett német arany a kakukktojás) a férfiak és a nők összes számát kínai versenyző nyerte.

Nincs azonban még vége a műugrásnak, hiszen az úgynevezett „high diving”, azaz a 27 méterről ugrás még hátravan: azt nem a Montjüic-hegyen, hanem a hosszútávúszók versenyeinek helyszínén, a Port Vale öbölben rendezik a jövő héten.

Eredmény – férfi 10 méteres toronyugrás

1.Qiu Bo (kínai) 581.00
2.David Boudia (amerikai) 517.40
3.Sascha Klein (német) 508.55
6. Thomas Daley (brit) 470.60

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik