Sport

Hosszú erőt fitogtatott Barcelonában

hosszú katinka (hosszú katinka, )
hosszú katinka (hosszú katinka, )

A magyar úszónő a legjobb idővel jutott be a 200 méteres vegyesúszás középdöntőjébe.

Vasárnap délelőtt már a medencés úszók számára is elkezdődött a barcelonai vizes-világbajnokság. Először Verrasztó Evelynnek szurkolhattunk, aki a 100 méteres pillangóúszás selejtezőjében volt érdekelt. A 24-et nemrég betöltő budapesti úszónő sikeresen továbbjutott, igaz, csak a 14. helyen, 58.95-ös ideje majdnem két másodperccel maradt el az amerikai Dana Vollmerétől, aki az első helyen váltotta meg a jegyét a középdöntőbe.

Ezt követően Kis Gergő próbálkozott a férfiak 400 méteres gyorsúszó számában, de 3:50.87-es tempója csak a 16. helyre volt elég, így nem jutott be a fináléba.


Hosszú Katinka esélyeshez méltón úszott
Fotó: MTI

200 m női vegyesen Hosszú Katinka jelezte, ő bizony az aranyért ment Barcelonába. Klasszis úszónőnk az első hossz végén még világcsúcs részidőn belül fordult, majd már nem nyomta meg annyira a folytatást, de így is remek idővel jutott tovább (2:08.45). Jakabos Zsuzsanna is ott lesz a középdöntőben, ő 10. időt repesztette, 2:12.31-et.

50 méter pillangón Pulai Bence képviselte hazánkat, ő egy rendkívül izgalmas futamban lett a harmadik. Összességében azonban csak a 34. lett (24.31), így nem lesz ott a középdöntőben.

Kapás Boglárka 400 méter gyorson úszott, 4:05.61-es ideje pedig igencsak megsüvegelendő, főleg, hogy élete eddigi legjobbja ezen a távon, ami ráadásul országos csúcs is egyben, az ob-n nyújtott produkciójára tett rá egy lapáttal. A mindössze 20 esztendős leányzó ezzel be is jutott a döntőbe, a hetedik legjobb idővel. Bravó!

“Eszembe nem jutott előtte, hogy országos csúcsot úszhatok! – lelkendezett Kapás az MTI-nek. – Csak az volt a célom, hogy megközelítsem eddigi legjobbamat. Boldog vagyok, hogy így sikerült. Este a döntőben megpróbálok hasonlóképpen jól úszni.”

Gyurta Dániel lett volna még érdekelt vasárnap délelőtt, de London olimpiai bajnoka visszalépett a 100 méteres mellúszástól, csak a 200-ra koncentrál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik