Sport

Pozitív mintát adott a horvát teniszsztár

Pozitív doppingtesztet produkált Marin Cilic, a férfiteniszezők világranglistájának 15. helyezettje.

Erről a horvát sajtó számolt be szombaton, hozzátéve, hogy a nemzetközi sportági szövetség (ITF) vizsgálódik az ügyben. A horvát teniszező, aki a jövő héten fejtheti ki álláspontját, április végén, a müncheni tornán akadt fenn az ellenőrzésen. Két héttel azután vettek tőle ismét mintát, hogy Monte-Carlóban ellenőrizték.

„Addig nem kommentálunk semmit, amíg nem vagyunk tisztában a dolgokkal” – mondta Marin Cilic ügynöke, Vincent Stavaux.

A Jutarnji list értesülése szerint a teszt “glükóz óvatlan használatát” állapította meg. A pozitív eredményről állítólag a wimbledoni torna idején szerzett tudomást a 24 éves teniszező, ezzel magyarázható, hogy visszalépett a francia Kenny de Schepper elleni második fordulós mérkőzésétől.

Cilic legközelebb augusztus elején, Montrealban szeretett volna pályára lépni, ám a hírek szerint három hónapos eltiltás vár rá. Ha ez bekövetkezik, akkor kihagyja a kanadai versenyt.

Pénteken írtunk róla, hogy egy másik ismert teniszező, a szerb Viktor Troicki is eltiltás elé néz. Ő 18 hónapot kapott, amiért megtagad egy doppingvizsgálaton, hogy vért adjon. A harmadikszámú szerb teniszező most a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, hogy enyhítsék a büntetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik