Sport

Benedek Tibor: Fejben elfáradtunk

Benedek Tibor (benedek tibor, )
Benedek Tibor (benedek tibor, )

A barcelonai világbajnokság utolsó csoportmeccsén a magyar pólóválogatott 9-9-re végzett az ausztrálokkal. Benedek Tibor úgy véli, a csapat összeszedte magát a vereséget követően.

Mint azt megírtuk, nemzeti csapatunk nem tudott nyerni az egyenes kieséses szakasz előtti utolsó megmérettetésen, de ennek ellenére a szerbek mögött másodikként léptünk tovább a csoportból. Így a Benedek-csapatra Kazahsztán vár a nyolcaddöntőben.

“Én nagyon örülök annak, ahogy küzdöttünk. Egy erős csapat egy kemény szerb meccs után össze tudja szedni magát, egy lelkileg gyengébb csapat pedig azt gondolja, ez biztos jóval könnyebb mérkőzés lesz, nem kell annyira odategyem magam, és esetleg ráfizet. A srácok ma ugyanúgy tették oda magukat, mint a szerbek ellen, és ez minden elmond rólunk” – kezdte értékelését a szövetségi kapitány.

A kazahok elleni meccset hozni kell
Fotó: MTI

“Elsősorban lelkileg volt fontos ez a mérkőzés számunkra. Láttuk, hogy a végén meg tudjuk kapni az emberelőnyt, akár kétszer is, és azt kell mondjam, a legjobb helyen lévő ember lőtte el a fórt. Az, hogy egyik sem lett gól, előfordul, nyilván dolgoznunk kell ezen, de az előrelépés, hogy emberelőnyben az az ember tud lőni, aki a legjobb helyzetben van.”

A válogatott egyébként jó uton halad, a szerbek elleni találkozó is centiken ment el, mint ahogy az ausztrálok ellen is összejöhetett volna a győzelem. Az viszont biztos, hogy a torna második hetére kell a legjobb formát elővarázsolni, így az egyenes kieséses szakaszban bármi megtörténhet, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a csoportmeccsekből.

“Ebben a mai játékban kicsit felőrlődtünk, hiszen folyamatosan arra kellett figyelni, hogy kinek van két embere, a játékosok elfáradtak fejben abban, hogy állandóan azt kellett figyelniük, kinek kell segíteni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik