Sport

Előre „megírt” olaszverés volt

női vízilabda válogatott (női vízilabda válogatott)
női vízilabda válogatott (női vízilabda válogatott)

Merész András szövetségi kapitány annyira bízott tanítványaiban és az új védekezési taktikában, hogy akár előre leírta volna az Európa-bajnok elleni győzelmi nyilatkozatot.

A vasárnapi, brazilok elleni kiütés után kedden szinte hibátlan játékkal nyomta víz alá a női vízilabda-válogatott az olaszokat (10-4). Az Európa-bajnok olaszokat… Merész András csapata két győzelemmel vezeti csoportját, ami bizakodásra mindenképp okot ad.


Merész András szövetségi kapitány azért ha kell, hallatja a hangját
Forrás: waterpolo.hu

„Igazság szerint már délelőtt azon gondolkoztam, hogy leírom a nyilatkozatomat, ami így festene: örülök a győzelemnek, de még nincs vége a világbajnokságnak. Jó, adott esetben a nem örülök a vereségnek változat is szóba jöhetett volna, de ma erre kevés esély volt. Ilyenkor mindig az a százas gátfutó jut eszembe, aki rohadtul nézi a célt, aztán a harmadik gátban csúnyán felbukik. Nekünk minden egyes gátat egyforma erővel és lendülettel kell venni, mert elég csak egyszer felbukni, és nem ér semmit az egész” – nyilatkozta a mérkőzést követően a kapitány a waterpolo.hu oldalnak.

A győzelem záloga a szenzációs védekezés volt, ami egy merész (vagy Merész) taktikai újításnak köszönhető. „Ezt tanultuk egész nyáron. Viszont most már mindenki levideózott minket. Az olaszokat felkészületlenül érte, de a görög edző például addig fogja nézni, amíg ki nem találja ellene a tutit – ha éppenséggel összetalálkozunk velük. Persze, azért ez egy jó rendszer, és ha ezt annyira könnyű lenne átjátszani vagy megtanulni, akkor mindenki ezt csinálná, ahogy Keszthelyi Tibor barátom mondta egy junior világbajnoki győzelem után. Most csupán egyvalamire kell vigyázni: valóban tudomásul kell venni, hogy nincs vége a világbajnokságnak” – mondta el újra a legfontosabb intelmet a kapitány a mérkőzés után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik