Sport

Vastaps az új Pick-csapatnak

Ezer néző volt kíváncsi a hétfő esti nyílt Pick Szeged-edzésre.

Hatalmas taps köszöntötte a fiúkat, az új játékosokat, Ilyés Ferencet, Niko Mindegíát, Roberto García Parrondót és Vladimir Vranjest, illetve az új trénert, Juan Carlos Pastort és segítőjét Marko Krivokapicsot.Juan Carlos Pastor vezetőedző: “Nagyon meglepett, hogy ennyien eljöttek, és kíváncsiak voltak ránk. Ez nagyszerű érzés, hiszen a szurkolókért dolgozunk, nekik játszunk, nagyon fontos részei ők a kézilabdának. Szegeden látszik, hogy imádják ezt a játékot, ez további munkára sarkall bennünket. Csodás érzés volt így kezdeni a felkészülést, ez mindenképpen erőt ad majd.”

Vadkerti Attila: “Nem volt fárasztó a mai nap, igaz, az edzőnk már a nap elején közölte, hogy ezek az edzések inkább arról szólnak majd, hogy fejben figyeljünk oda az újdonságunkra. A tréning előtt volt egy videós prezentáció, amelyen bemutatták, hogy mi az elképzelés védekezésben és támadásban – nagy koncentráció kellett ahhoz, hogy megértsük, a mester mit szeretne látni tőlünk. Az edzés után meg lettünk dicsérve, mert bár voltak olyan kérések, amelyek nagyon különbözőek, mint amit eddig megszoktunk, elsőre jól sikerült ezeket megoldanunk.”

Jonas Larholm: “Sikerült megnyernem a délelőtti edzésen a „futóversenyt”, ez is bizonyítja, hogy a nyáron elvégeztem azt az edzésmunkát, amit előírtak nekem – persze az is kellett hozzá, hogy egyszer rossz felé mentem az újszegedi ligetben, és így picit rövidítettem. A Misterrel spanyolul beszélgetünk, mert bár jó pár év eltelt azóta, hogy Barcelonában játszottam, mindent megértek, és egyre több dolog eszembe is jut. A második szezonomat kezdtem el Szegeden, és bár egy nap alatt nem lehet sok különbséget találni, az jó érzés, hogy az olimpia nélküli nyáron sikerült kipihennem magam.”

Roberto García Parrondo: “Szokatlan és meglepő volt számomra, hogy ennyien jöttek ki egy edzésre, ez Spanyolországban nem volt megszokott. Köszönet ezért a szurkolóknak., remélem élvezték, amit láttak, igyekeztünk őket kiszolgálni. Az újszegedi sportcsarnokot ismertem már, hiszen ellenfélként többször is pályára léptem itt – már most látom, hogy sokkal jobb lesz ezen a pályán hazai mezben szerepelni.”

Ilyés Ferenc: “Örülök, hogy ilyen nagy érdeklődés volt az első edzésünk iránt. Látható, hogy hatalmas változások mentek végbe a csapatnál, és az is, hogy a spanyolos stílusra mennyien kíváncsiak – remélem, ez az érdeklődés a szezon során sem csökken. A sérült bokám jól bírta a terhelést, igaz, még azért figyelnem kell rá, az edzés előtt például megmasszíroztatom, nehogy „beálljon” a terheléstől. A lakáskérdésem még nem dőlt el, keresem az igazit, de mivel hamarosan elutazunk az edzőtáborba, ezzel még ráérek foglalkozni.”

Szerda reggel 8 órakor indul a szerbiai Kopaonikba, magaslati edzőtáborának helyszínére a csapat. Onnan augusztus 3-án érkeznek haza, majd egy németországi kiruccanás következik a Pick Szeged programjában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik