Sport

Risztov: Megtettem, amit a haza becsülete megkívánt

olasz anna (olasz anna)
olasz anna (olasz anna)

Nem csalódott az olimpiai bajnok Risztov Éva a 10 kilométeren elért világbajnoki 9. helyezés után. Olasz Anna boldog 5. helye után.

A 27 éves Risztov Éva, a Debreceni Sportcentrum sportolója – aki medencében, 1500 méter gyorson is indul a vb-n – akárcsak Londonban, most is gyorsan az élre állt, és az első körben végig vezetett. A 19 esztendős Olasz Anna ekkor az 51 tagú mezőny 30. helyén úszott.

A pokolian kemény verseny végét a magyarok közül a szegedi Haász SZUE úszója, az élete első felnőtt vb-jén szereplő Olasz Anna bírta jobban, és kevéssel csúszott le a dobogóról.


Risztov Éva
Fotó: MTI

“Tavaly olimpiai bajnok lettem, ha három vébéaranyat ígértek volna cserébe, akkor is az olimpiait választanám” – nyilatkozta Risztov a Magyar Úszó Szövetség honlapjának. “Ma megtettem, amit a haza becsülete megkívánt, bár nagyon nehéz volt az évem” – tette hozzá, majd így folytatta:

“Nagyon sok támadást kaptam olyan emberektől és szervezetektől, akiktől érzésem szerint jogtalan volt az egész. Boldog vagyok, hogy teljesítettem a távot… Ha majd adottak lesznek a feltételek, 2015-ben megint ünnepelhetünk. Egy biztos: a jövőben is ugyanolyan alázattal fogok készülni, mint eddig – és köszönöm mindenkinek, aki támogatott ebben a szezonban” – mondta.

Olasz Annának az volt az álma – ami teljesült is: -, hogy az első hatban végezzen.


Olasz Anna
Fotó: MTI

“A harmadik helyért csatáztunk, szoros volt, de annyira kiúsztam magam, hogy ezzel az ötödik helyezéssel sem lehetek csalódott. Nem bosszant, hogy mennyire közel voltam az éremhez; ha azt veszem, hogy a harmadik helyezett német versenyző 37 éves, én pedig fele annyi, akkor úgy gondolom, van időm annyi tapasztalatot szerezni, hogy a jövőben jól sikerüljön a hajrá, és felállhassak a dobogóra.”

Eredmények – nyíltvízi úszás, női 10 km:

1. Poliana Okimoto (Brazília) 1:58:19.2 óra
2. Ana Marcela Cunha (Brazília) 1:58:19.5
3. Angela Maurer (Németország) 1:58:20.2
…5. Olasz Anna 1:58:22.4
…9. Risztov Éva 1:58:23.4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik