Sport

Vízilabda: Kína ellen kezdenek a fiúk

Benedek Tibor (benedek tibor, )
Benedek Tibor (benedek tibor, )

Hétfőn késő délután Magyarország–Kína vízilabda-mérkőzést rendeznek a barcelonai vizes világbajnokságon.

Hétfőn megkezdi a szereplését a barcelonai vizes világbajnokságon a férfi-vízilabdaválogatottunk is. Benedek Tibor csapata a C csoportban szerepel, az első ellenfél pedig Kína lesz (17 óra 30 perc, a Sport24 élőben tudósít a meccsről!), majd Szerbia és Ausztrália következik a sorban. A mieink szombaton utaztak el a vébé helyszínére, így aznap már át is estek az első edzésen.


Varga Dániel (balra) és Benedek Tibor az elutazás előtt
Fotó: Dobos Sándor

„Csupa jó érzés van bennem. A csapat úgy áll, úgy teljesít, ahogy elképzeltem. Folyamatosan azt mondtam: legkorábban a világbajnokságra leszünk készen. Szerintem jó úton vagyunk” – mondta az első tréninget követően Benedek a waterpolo.hu-nak.

A kapitánynak ugyanakkor van oka az aggodalomra is, ugyanis a csapatkapitány, Varga Dénes még a Világliga cseljabinszki döntőjében megsérült, és egy ideig úgy tűnt, hogy nem is utazhat el Barcelonába. Ő a szombati foglalkozást még kihagyta, csütörtökön vették ki az ujjából a drótokat.

Benedek Tibor még az elutazást megelőzően azt mondta, hogy a legjobb négybe várja a csapatot. A játékosok többsége is osztja a kapitány véleményét, de többen is azt mondták az elutazás előtt, hogy ha már eljutnak addig, akkor már éremmel térnének haza. Lehetőleg arannyal.

Vasárnap a lányok egy 20-6-os győzelemmel kezdtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik