Sport

Győzelemmel nyitott a Benedek-csapat a vb-n

vízilabda válogatott (vízilabda válogatott, )
vízilabda válogatott (vízilabda válogatott, )

Benedek Tibor együttese első vb-meccsén simán legyőzte Kínát: 13-5 lett a vége.

Remek kezdés
Fotó: MTI

A lányok után a férfi pólóválogatott számára is megkezdődött a barcelonai program, hiszen hétfőn kora este Kína ellen debütált a világbajnokságon a Benedek-csapat.

Sejteni lehetett, hogy ez az összecsapás lesz a csoportban a legkönnyebb, hiszen az ázsiaiak mellett az ausztrálokkal és a szerbekkel meccselünk majd, tehát bemelegítésnek tökéletes lesz.

És így is lett, a magyar válogatott könnyedén, szép gólokkal és Nagy Viktor bravúrjaival nyolcgólos sikert aratott: 13-5-ös győzelemmel kezdtük a világbajnokságot.

Nemzeti csapatunk legeredményesebb játékosa Szívós Márton volt három találattal.

Eredmény – Vizes világbajnokság, férfi torna, 1. forduló

Magyarország – Kína 13-5 (3-1, 4-1, 3-2, 3-1)
A magyar gólszerzők:
Szivós 3, Hárai 2, Hosnyánszky 2, Varga Dénes 2 (1), Bátori, Bedő

Vége a meccsnek, a Benedek-csapat hozta a kötelezőt.

4. NEGYED

5-8. PERC: Most sok a hiba mindkét oldalon. Mi lőttünk egy kapufát, majd Benedek Tibor időt kért. Aztán a kínaiak is. Az ázsiaiak megint kapufát lőttek. Na a végére Vámos Márton is megmutatja, mit tud (13-5).

1-4. PERC: Bátori Bence is megszerezte első találatát a vb-n. Most már nyugodt a hangulat a medencében, mi már nyertünk, ebbe a kínaiak is beletörődtek. Azért Varga Dániel is gólt lő, a csapatkapitány sérülése után remekül tért vissza (12-4). Ning Pang ezt szépen bevarrta.

10-4 az állás az utolsó negyed előtt. A kérdés már csak az, végül mennyivel nyerünk.

3. NEGYED

5-8. PERC: Nagy Viktor bravúrral védett, így maradt a közte öt. Na ez tanítanivaló lövés volt, szépen kijátszottuk az akciót, majd Bedő Krisztián centerből húzta a kapuba a labdát (9-3). Hárai, bent a tizedik, Feihu Tan révén pedig a negyedik kínai gól.

1-4. PERC: Messziről lőtt az egyik kínai, erőtlenül, levágódott a labda a blokkról. Hosnyánszky lökete viszont pontos volt, szépen, laposan, bent a kapuban (8-2). Az egyik kínai játékos a parton jegeli az orrát, közben Hárai próbálkozott egy ejtéssel, ami kimaradt. Az ázsiaiak ezt már bevarrták, 8-3.

Öttel megyünk, reméljük lesz ez még több is.

2. NEGYED

5-8. PERC: Varga Dénes lövésénél már látszott, erre nem ér oda a kínai kapus. Így is lett (6-2). Időkérés után emberelőnyben adogattak a kínaiak, de Nagy Viktor remekül húzta le a levegőből a labdát. Hosnyánszky is beköszönt, nem is akármilyen találattal, a kapus szemei közé (7-2). Hárai-kapufával zárul a játékrész.

1-4. PERC: Egy kimaradt helyzett itt is és ott is. A kínaiak emberelőnybe kerültek, de Varga Dénes ujjheggyel beleért a lövésbe, így fölé ment. Hoppá, Zhongxing Liang akadály nélkül lőhetett, szépen a pipába (3-2). Ott a negyedik, Hárai Balázs ügyesen, kapásból tette a labdát a hosszú alsóba (4-2). Húúú, Szívós mekkora bombát küldött a felső sarokba… (5-2).

Ez eddig megnyugtató. A jelek szerint nem lesz gond a győzelemmel.

1. NEGYED

5-8. PERC: Emberelőnybe kerültünk, de Szívós akkor zúdított védhetetlen lövést a kapuba, amikor már kiegészültek a kínaiak. Az ázsiai együttes a gól óta nem jelent veszélt a kapunkra, szinte lövésük sincs. Hárai lövése a kapufáról jött le. Nyugodtan játszunk, sokkal jobbak vagyunk.

1-4. PERC: A kínaiaké az első támadás joga, de kontrát fújtak ellenük. Részükről nem sikerült jól a center bejátszás, de még mi sem tudtunk lőni. Chufeng Zang erős pattintott lövést eresztett el, Nagy Viktor csak beleérni tudott, így vezetnek a kínaiak (0-1). Ötméterest kaptunk, Varga Dénes lazán a felsőbe helyezte a labdát (1-1). Szép gól!!! Szívós Márton messziről, nagy erővel, ahogy kell, 2-1 ide.

A csoportunkban már lejátszottak egy meccset: a szerbek esélyeshez méltóan, 10-7-re verték Ausztráliát.

Előzetes: Első komoly megmérettetésére készül a magyar férfi vízilabda-válogatott élén Benedek Tibor szövetségi kapitány. A barcelonai vizes világbajnokságon az első ellenfél a csoport talán legkönnyebb gárdája, Kína lesz.

A folytatásban majd szerdán (13.30 óra) következik az ősi rivális Szerbia, pénteken (10.50 óra) az utóbbi időben sokat fejlődő Ausztrália. A csoportból mind a négy együttes továbbjut, de azért nem mindegy, kit kapunk a keresztbejátszás során a nyolcaddöntőben.

A mieink számára jó előjel lehet, hogy amikor legutóbb a katalán városban volta világbajnokság, akkor a fiúk aranyéremmel térhettek haza. A legutóbbi két vb-n viszont nem tudott dobogóra állni a gárda, amelyből Kis Gábor sérülés miatt hiányzik. A keretbe bekerülő Varga Dénes játéka is kérdéses az ázsiai gárda ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik