Sport

Felért a csúcsra az eltűntnek hitt magyar hegymászó

himalaja(210x140)(1).jpg (himalája, )
himalaja(210x140)(1).jpg (himalája, )

Péntek óta nem adott hírt magáról Varga Csaba, aki a Gasherbrum II meghódítására indult. Egy spanyol hegymászó állítja, felért a csúcsra.

Varga ezek szerint elérte célját
Fotó: 4bakancs.com

Hétfőre kezdett aggasztó lenni a helyzet a Himalájában, hiszen Török Zsolt ugyan leért a Nanga Parbatról és már az alaptáborban pihen, Varga Csaba viszont útnak indult felfelé a Gasherbrum II csúcsára, ám három napja semmit sem lehetett tudni róla.

A Gasherbrum II, a Karakorum-hegységben, a kínai–pakisztáni határon fekvő, 8035 méter magas hegycsúcs. A nagyváradi sportember péntek óta nem jelentkezett be Moys Zoltánnál, az expedíció magyarországi kapcsolattartójánál, bár ő nem izgul, hiszen – mint elmondta – Varga magányos farkas, sokszor nem ad magáról információt.

Viszont úgy tűnik, nem kell aggódni, mivel egy spanyol hegymászó, Carlos Garranzo, akivel Varga együtt ért fel az 1-es táborba, majd onnan a 2-esbe, helyette is bejelentkezett.

A 4bakancs.com oldal információi szerint a spanyol ezt írta: „A tegnap Varga Csabaként beazonosított magyar mászó és osztrák társa feljutott a GII-re, és jelenleg az alaptáborba tart.”

Ha minden a tervek szerint halad, kedden már az alaptáborból telefonálhat Varga Csaba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik