Sport

Valentino Rossi csapatánál edzhet az ifjú magyar titán

Történelmi jelentőségű lehetőséget kapott Görbe Soma: a kilencszeres világbajnok "The Doctor" menedzsmentjének meghívására az olaszországi székhelyű gyári Yamaha csapatnál tesztelhet.

A Yamahánál még nem járt magyar motoros, sőt Talmácsi Gábort leszámítva más hazai versenyzőnek sem adatott meg, hogy gyári csapatban versenyezzen. Különösen nem 7 évesen. Görbe Soma most ennek az elit körnek az előcsarnokába léphet be azzal, hogy a Jorge Lorenzo és Rossi nevével fémjelzett csapathoz látogat.

Soma augusztus 18-án lesz nyolc éves. Öt és fél évesen ült először motoron és bizonyos értelemben megelőzve a Yamaha Moto GP csapatának másik ászát, a háromszoros világbajnok Jorge Lorenzót, aki nyolc évesen nyerte első bajnoki címét, ő már hétévesen bajnoknak mondhatta magát.

Ráadásul az utazásnak komoly tétje is van. Ha megfelel szeptember 7-8-án a Yamaha bázisán esedékes tesztvezetésen, úgy ösztöndíjasként vehet részt a csapat utánpótlásképző programjában.  Mindez amellett, hogy anyagilag óriási segítség lenne a családnak, hatalmas lökést adna a karrierjének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik