Sport

Kovács Saci nagyon készül a világbajnokságra

kovacs-sarolta(210x140)(2).jpg (kovács sarolta, )
kovacs-sarolta(210x140)(2).jpg (kovács sarolta, )

Lemaradt sérülése miatt az öttusa-Eb-ről, de a világbajnokságon már újra bizonyítana.

A lengyelországi Európa-bajnokság fantasztikusan sikerült a magyar öttusa számára, hiszen a nőknél Földházi Zsófia, a férfiaknál Marosi Ádám lett aranyérmes, és első lett a férficsapat is Drzonkówban.

Nincs azonban túl sok idő az ünneplésre, a világbajnokságot augusztusban rendezik, Tajvanon. Azon a versenyen már ott lenne az a Kovács Sarolta is, aki 2011-ben egyéniben vb-züstérmes lett (egy évvel korábban junior-világbajnok), most viszont az Eb-t ki kellett hagynia sérülése okán.


Kovács Sarolta a vb-n már bizonyítana
Fotó: MTI

„Már minden számban edzek, ezerrel készülök a világbajnokságra. Az úszással eddig sem volt gond, a vívásra és a futásra viszont nehezebben álltam vissza, de most már az is megy, nem is érzem, hogy valaha gond volt a térdemmel. Csak az emlékeztet rá, hogy hetente egyszer azért még járok gyógytornára, mert beláttam, hogy erősíteni sohasem árt. Egy hónap van a világbajnokságig, most még egy hétig Fehérváron készülünk, utána pedig három hetet Tatán töltünk a vébé előtt.

Az első héten a vívókkal – az nem is baj, mert vívásban még kell fejlődnöm -, utána pedig csak magunk között leszünk” – nyilatkozta Kovács Saci.

„Nem tudom, mikor volt utoljára ilyen sikeres Európa-bajnokságunk, s mi lett volna, ha még váltóban is indulunk?! Na de majd a világbajnokságon. A fiúk és a lányok is magasra tették a lécet, de hiszek benne, hogy újból át lehet ugrani” – bizakodott a fiatal öttusázó.

Beválogatása nem lehet probléma, ugyanis az Eb-n az egyéniben indítható négy versenyző közül mi magyarok csak hármat szerepeltettünk (Földházi mellett Gyenesei Leilát és Cseh Krisztinát).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik