Sport

Usain Bolt egyedül maradt

Usain-Bolt(210x140)(1).jpg (usain bolt, )
Usain-Bolt(210x140)(1).jpg (usain bolt, )

A 100 méteres síkfutás világbajnoki címvédője, Yohan Blake sem indul az augusztusi moszkvai világbajnokságon, ami azt jelenti, hogy a világcsúcstartó valamennyi potenciális ellenfele ilyen-olyan okok miatt nem áll rajthoz.

Két éve Teguban kísértetiesen hasonló helyzet állt elő a férfi 100 méteres síkfutás versenyszáma kapcsán, mint most az augusztusi moszkvai vb leginkább várt versenyszáma előtt.

Akkor Mike Rodgers, Steve Mullings, Tyson Gay, valamint Asafa Powell mondta le a részvételt, és Yohan Blake úgy lett világbajnok, hogy a toronymagasan esélyes Usain Bolt kiugrott a döntőben, ezért kizárták.

Jelen állás szerin Bolt lesz az elmúlt napok nyertese – nem mintha nagyon rá lenne szorulva…


A moszkvai világbajnokságon Yohan Blake egészen bizutosan nem fog Bolt mellett örülni
Fotó: AFP

A múlt héten robbant doppingbomba után, ahol az amerikai Tyson Gay (legjobbja 9.69), a világranglista idei vezetője után a jamaicai Asafa Powell (9.72) is lebukott, most utóbbi honfitársa, Yohan Blake mondta le a részvételt.  A világbajnoki cím védője áprilisban szenvedett térdínsérülést, amely a vártnál sokkal lassabban gyógyult. Blake azóta nem indult komolyabb versenyen, így többek között a júniusi, jamaicai bajnokságot is kihagyta.

A jamaicai sprinter visszalépése azt jelenti, hogy az orosz fővárosban csupán egy ember lesz ott abból a háromból, akik képesek 9.7 másodpercen belül teljesíteni a klasszikus távot. Blake mellett Tyson Gaynek van még 9.69-es egyéni csúcsa, így a világcsúcstartó (9.58 mp), hatszoros olimpiai bajnok jamaicai Usain Bolt, aki 100-on és 200-on is rajthoz áll, Moszkvában lényegében páholyban érezheti magát.

Hacsak megint el nem rontja a rajtot…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik