Sport

Megnyerte az Universiadét a Vincze-csapat

Bisztritsányi Dávid (bisztritsányi dávid)
Bisztritsányi Dávid (bisztritsányi dávid)

A házigazda oroszok felett aratott 5-4-es győzelmet a magyar férfi-vízilabdaválogatott a kazanyi Universiadén.

Magyar idő szerint szerda délelőtt mérkőzött meg egymással a magyar és a házigazda orosz vízilabda-válogatott a kazanyi Universiade (az egyetemista és főiskolai sportolók világeseménye) döntőjében. A csapatok már találkoztak egyszer a torna során, a csoportkörben nagy csatában nyert a Világliga-válogatottjával kiálló szbornaja 9-8-ra.


Vincze Balázs a döntő után is megmártózott
Fotó: MTI

A finálé kevés gólt, ám annál nagyobb küzdelmet hozott. Még az oroszok szereztek vezetést az első negyedben, ám fordítani tudtunk, a félidő végén pedig 2-2-t mutatott az eredményjelző. A hatalmas küzdelemre jellemző volt az a jelenet, amikor Halek Márton védekezés közben, a kapu előtt kapott egy horgot, ömlött is a vér az orrából. A labda a közelben sem volt…

A harmadik negyed egy szép orosz centertalálattal indult, ám erre három magyar gól volt a válasz. A negyedik felvonásban a védekezés dominált mind a két oldalon és mivel csak egy hazai gól született, a magyar válogatott csodaszámba menő győzelmet aratott, 5-4-re nyerte meg a döntőt!

Bisztritsányi Dávid 77,8 százalékos védési mutatóval zárt (18-ből 14 löketet megfogott), a gólokon pedig Tóth Márton, Erdélyi Balázs, Szentesi Ádám, Mezei Tamás és Somogyi Balázs osztoztak.

„Tudtam, hogy vannak még tartalékaink. Akkor tudtuk ezeket mozgósítani, amikor szükség volt rájuk. A fiúk az első perctől az utolsóig küzdöttek. Másfél hónapja edzünk együtt. Azt fogadtuk meg, hogy az utolsó leheletünkig fogunk harcolni. Így is történt. Gratulálok a fiúknak!” – mondta Vincze Balázs, a válogatott szövetségi kapitánya.

Kedden a lányok ezüstérmet szereztek, ők is az oroszokkal játszottak.

Eredmény – Universiade, férfivízilabda, döntő

Magyarország Oroszország 5-4 (1-1, 1-1, 3-1, 0-1)

A magyar egyetemi csapat: Bisztritsányi – Korényi, Szécsi, Kovács, Mezei (1), Juhász, Chilkó. Csere: Tóth, Erdélyi, Somogyi, Szentesi. A döntőben nem játszott: Barabás Botond (kapus).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik