Sport

Már a vb-re gyúrnak az öttusázók

Marosi Ádám (marosi ádám, )
Marosi Ádám (marosi ádám, )

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány szerint az augusztus közepén sorra kerülő tajvani világbajnokság előtt mindenképpen biztató a magyar küldöttségnek a drzonkówi Európa-bajnokságon szerzett három arany- és egy ezüstérme.

A magyarok uralták az egyéni versenyeket, hiszen a férfiaknál Marosi Ádám nyert, Kasza Róbert pedig második lett, míg a Demeter Bencével kiegészülő csapat szintén aranyérmet nyert. A nőknél a mindössze 20 éves Földházi Zsófia szállította a győzelmet egyéniben

“Ez a siker valójában nem volt váratlan, az idei eredmények alapján számítani lehetett rá. A fiúknál egyértelműen, de a lányoknál is reménykedtünk a dobogós helyezésben” – mondta Pálvölgyi Miklós. A magyarok számára ugyanis befejeződött az Eb, mivel váltóban nem indulnak: a nőknél Földházi korosztályos kötelezettségei, a férfiaknál Tibolya Péter júniusi sérülése miatt.

Marosi Ádám
Fotó: MTI

A kapitány hozzátette, hogy amíg Marosiéktól várta a kiugró eredményt, addig Földházi Zsófia még őt is meglepte.
“Bevallom, az első helye meglepetés, de sikere teljesen megérdemelt volt – dicsérte a 20 éves, még juniorkorú versenyzőt, aki júniusban szerezte meg első felnőtt országos bajnoki címét. – Bízunk benne, hogy a jövő heti székesfehérvári junior világbajnokságon is valami hasonló produkciót nyújt majd.”

A szakember szerint az olimpiai bronzérmes Marosiban benne volt a jó eredmény.
“Ádám az idén minden versenyen dobogós volt, győzni is tudott, a világranglistát is vezeti, úgyhogy benne volt az aranyérem. Robi a kulcscsonttörés után rendbe jött, és ott folytatta, ahol a balesete előtt abbahagyta” – mondta Pálvölgyi, hozzátéve, hogy Kasza egyéni csúcsot úszott és nagyon jó kombinált számot teljesített. 

A magyar öttusa-válogatott a tajvani világbajnokságra tovább erősödhet, mivel Pálvölgyi tájékoztatása szerint a kontinensviadalon nem indult Kovács Sarolta már teljes értékű munkát végez, s a fáradásos törést szenvedett Tibolya felépülése is biztatóan halad.

“A válogatási rendszerben ők is benne vannak, számítok is rájuk, ha meggyógyulnak és újra a régi formájukat hozzák – mondta a szakvezető. – Hétfőn Tatán elkezdjük a három hetes felkészülést a vb-re úgy, hogy az első héten együtt leszünk a saját világbajnokságukra készülő vívókkal.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik