Sport

Benedek és Merész is négy közé jutna a vízilabda-vb-n

benedek tibor varga dániel (benedek tibor, varga dániel, )
benedek tibor varga dániel (benedek tibor, varga dániel, )

A hajrájához érkezett a férfi és a női vízilabda-válogatott világbajnoki felkészülése. A hétvégén utaznak a csapatok Barcelonába.

Könnyed bemutatóedzést játszott a női és a férfi-vízilabdaválogatott néhány tagja (négy plusz egy fős vegyes csapatokat alkottak) a Széchy-medencében szerda kora délután.

Mind a két csapat egy lazább edzésen van túl, mert a két kapitány, Merész András és Benedek Tibor is már kicsit könnyít a gyakorlatokon pár nappal az vb-re indulás előtt. Mindenki gratulált az edzésen megjelent Kelemen Attilának, ő Merész András jobbkeze, mellesleg a női Universiade válogatott kapitánya: a lányok ezüstérmet szereztek Kazanyban.

A férfi Universiade-válogatott pedig éppen a szerdai sajtóbemutató előtt egy órával nyerte meg a kazanyi játékokat, 5-4 arányban, az oroszok ellen.

Ami a nagyokat illeti: mindkét válogatott célja a négy közé jutás Barcelonában. A vb tíz év után tér vissza Katalónia fővárosába, 2003-ban a fiúk aranyérmet, a lányok egy 5. helyet szereztek.


Fotó: Dobos Sándor

„Nagyon nagyok az elvárások a csapattal szemben, de a Világliga ezüstérem megmutatta, hogy meg tudunk ezeknek felelni. Sok probléma kísért minket: Dani sérülése, majd Kis Gábor bejelentése, hogy nem vállalja a válogatottságot, nem jött jól. Ezzel együtt jó fizikai állapotban és megfelelő taktikai felkészültséggel tudunk elindulni a világbajnokságra” – mondta Benedek Tibor.

“Nagyon együtt van most a csapat, segített ebben az is, hogy nagyszerű körülmények között készülhettünk az utóbbi időszakban Hajdúszoboszlón. Úgy érzem, a lányok mindent, de tényleg mindent megtettek azért, hogy sikeres legyen a világbajnokság” – mondta kollégája, Merész András.

Mindketten arra számítanak, hogy az éremszerzésre is esélyes lehet a csapatuk. A tájékoztatón a fiúk csapatkapitánya, Varga Dániel elmondta, csütörtökön veszik ki sérült ujjából a drótokat, így azt követően el tudja kezdeni a gyógytornát, hogy a rajtra készen álljon a vb-n.

A világbajnokság első magyar érdekeltségű meccse vasárnap lesz, akkor a lányok a brazilok ellen játszanak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik