Sport

Svájci a teniszvilág nagy visszatérője

Martina Hingis (martina hingis, )
Martina Hingis (martina hingis, )

Martina Hingis párosban ragad ütőt újra.

Visszavonulása után hat évvel ismét tétmérkőzésen lép pályára a hónap végén a korábbi világelső Martina Hingis, akit a hétvégén iktattak be a tenisz Hírességek Csarnokába. A 32 éves, ötszörös Grand Slam-tornagyőztes svájci játékos a szlovák Daniela Hantuchova oldalán szerepel párosban a kaliforniai Carlsbadban július 27-én kezdődő keménypályás versenyen.


Martina Hingis barátságos meccseken azért játszott
Fotó: AFP

“Emlékszem, 1997-ben egyesben és párosban, majd 1999-ben ismét szólóban tudtam itt nyerni. Egyike a kedvenc pályáimnak. Jól érzem magamat, a versenyszellem továbbra is él bennem, már alig várom, hogy kint lehessek a pályán” – mondta.

A Kassán született Hingis – akit az egykori teniszlegenda, Martina Navratilova után neveztek el – 43 tornán, köztük 1997-ben, 1998-ban és 1999-ben az Australian Openen, 1997-ben Wimbledonban és a US Openen győzött, a világranglistát pedig összesen 209 hétig vezette.

Párosban is nyert GS-versenyeket, de sérülései miatt nagyon korán, már 22 esztendősen visszavonult.

Négy évvel később megpróbálkozott ugyan a visszatéréssel, de rövidesen ismét befejezte a pályafutását, miután – kokainnal – pozitív lett a doppingtesztje. Tagadta, hogy kábítószerrel élt volna, de visszavonult, és nem harcolt eltiltása ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik