Sport

Óriásit küzdött az ezüstérmes pólóválogatott

Universiade női vízilabda (universiade, női vízilabda, )
Universiade női vízilabda (universiade, női vízilabda, )

A magyar női vízilabda-válogatottnak nem sikerült borítania a papírformát az Oroszország elleni döntőben az Universiadén. A vége 18-11-es hazai győzelem lett.

Nagyszerű menetelést produkált a női vízilabda-válogatottunk a kazanyi Universiadén, a B csoport megnyerése után Japánt, majd Kanadát legyőzve masíroztak be a magyar lányok a döntőbe. A teljesítményre kedden, a házigazda oroszok ellen lehetett volna feltenni a koronát, ám a szbornaja semmit sem bízott a véletlenre és bivalyerős csapattal állt ki a tornára. Nem meglepő, ha eddig a legszorosabb győzelme az együttesnek hétgólos volt…

Kelemen Attila csapata jól kezdett, Csabai Dóra révén megvolt a vezető találat, ám a gólzáporos első negyed végére már 6-4-re vezettek az oroszok. A házigazda a második nyolc percben sem engedett ki, ezt az etapot 6-2-re nyerték meg, eldőlni látszott a mérkőzés.

A második félidőben már csak a tisztes helytállás lehetett a mieink célja, ez pedig sikerült is. A vége ugyan 18-11-es orosz győzelem lett, de ebben a mezőnyben az ezüst is nagyon szépen csillog.

Szerda délelőtt, magyar idő szerint 11 órától a férfiválogatott is döntőzik, Vincze Balázs fiai szintén Oroszországgal csatáznak az aranyért.

Eredmény – Universiade, női vízilabda, döntő

Oroszország – Magyarország 18-11 (6-4, 6-2, 1-1, 5-4)

Magyarország: Gangl – Csabai (2), Kisteleki (4), Gémes (2), Dalmády Sz.(1), Hevesi, Somhegyi. Csere: Pócsi (1), Kocsis, Árkosy, Dalmády P., Zajácz (1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik