Sport

Az aranyéremért játszhat a női pólóválogatott

női vízilabda universiade (universiade, női vízilabda)
női vízilabda universiade (universiade, női vízilabda)

A kazanyi Universiadén a magyar válogatott 7-6-ra legyőzte Kanada csapatát, és bejutott a női vízilabdatorna döntőjébe.

Kelemen Attila csapata azzal a tudattal ugrott a vízbe, hogy győzelem esetén az oroszokkal játszik a döntőben (a házigazda 14-7-re verte az olaszokat).

Kiválóan indult a mérkőzés, ugyanis 1 perc 6 másodperccel a kezdés után Csabai Dóra talált be (1-0), majd alig egy perccel ezután Kisteleki Hanna duplázta meg a magyar előnyt (2-0) – mindkét gól emberelőnyből született – számol be tudósításában a waterpolo.hu oldal.

44 másodperccel a vége előtt Csabai Dóra (3-0) centerből, majd 2 másodperccel a dudaszó előtt Dalmády Petra szabaddobásból talált be (4-0) – parádé.


Fotó: Monoki Kálmán

A második negyed elején, amikor McKee szabaddobásból szépített (4-1). Kisteleki Hanna válaszolt (5-1), de Sohi ismét háromra csökkentette a különbséget akciógóljával (5-2). Csabai azért gondoskodott arról, hogy a negyedet döntetlenre hozzuk (6-2).

Nem jól indult a harmadik negyed, McKee és Fournier góljaival kettőre jöttek fel a kanadaiak (6-4), és Somhegyi Noémi góljára is válaszolt Robinson(7-5). 

A lányok aztán Gangl Edina vezetésével (72,2 százalékkal védett!) tartották az eredményt, így már nem osztott, szorzott, hogy a dudaszó pillanatában Lekness betalált (7-6). 

A magyar csapat az aranyéremért játszik Oroszország csapatával kedden, magyar idő szerint 17 óra 45 perctől.

Eredmény – Universiade, női torna, elődöntő:

Magyarország – Kanada 7-6 (4-0, 2-2, 1-3, 0-1)

Magyarország: Gangl – Csabai 3, Kisteleki 2, Gémes, Dalmády Sz. 1, Hevesi, Somhegyi 1. Cserék: Dalmády P., Pócsi, Kocsis. Szövetségi kapitány: Kelemen Attila

Kanada: Gaudreault – McKee 2 (1), Steenkamer, Robinson 1, Fournier 1, Sohi 1, Lemay-Lavoie. Cserék: Wright (kapus), Lekness 1, Kotylak, Molde, Taylor, Tielmann.

Emberelőny/gól: 4/-, illetve 7/3

Ötméteresek: 1/1, illetve 0/1

A másik mérkőzésen: Oroszország-Olaszország 17-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik