Sport

Asafa Powell is pozitív doppingtesztet produkált

Asafa Powell (asafa powell, )
Asafa Powell (asafa powell, )

A férfi 100 méter korábbi világcsúcstartója és honfitársa, a 2008-as olimpián női 100-on ezüstérmes Sherone Simpson is lebukott.

A minden idők legtöbb 10 másodpercen belüli 100-as eredményével rendelkező Asafa Powellnek a júniusi jamaicai bajnokságon adott mintájában bukkantak stimuláns nyomaira a szakemberek.

A kingstoni viadalon Powell óriási meglepetésre csupán negyedik lett a klasszikus sprintszámban, így egyéniben nem jutott ki az augusztusi, moszkvai világbajnokságra.

“Tisztázni akarom magam. Sem júniusban, sem máskor nem használtam tudatosan doppingszert. Nem vagyok csaló, és a múltban sem voltam az” – üzente a Twitteren Asafa Powell.


Fotó: AFP

Sharon Simpson, aki 2004-ben ötkarikás arany-, tavaly pedig ezüstérmet szerzett a női sprintváltóval, szintén a júniusi országos bajnokságon adott pozitív mintát, s ő is stimulánssal bukott meg.

“Ez most nagyon nehéz és szomorú nap a számomra” – kommentálta Simpson a hírt. “Tudom, hogy élsportolóként felelős vagyok azért, ami a szervezetembe kerül, de annyit mondhatok, hogy soha nem használnék tudatosan teljesítményfokozó szereket.”

Vasárnap korábban Tyson Gay, az amerikai háromszoros világbajnoka, a férfi 100 világranglista-vezetője jelentette be, hogy egy májusi ellenőrzés során tiltott szert találtak a mintájában.

Később több sajtóorgánumban is az jelent, meg, hogy a jamaicai váltó kétszeres olimpiai bajnok tagja, Nesta Carter is lebukott a doppingellenőrzésen.

Veronica Campbell-Brown, a jamaicaiak olimpiai bajnok sprinternője még májusban bukott meg, akkor el is tiltották a versenyzéstől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik