Sport

Történelmi magyar siker az Universiadén

Bor Barna (bor barna, )
Bor Barna (bor barna, )

A Zámbori Bence, Ungvári Attila, Csoknyai László, Vér Gábor, Crjenics Miklós, Bor Barna összeállítású magyar cselgáncscsapat bronzérmet nyert csütörtökön a kazanyi Universiadén.

A magyar dzsúdósok remekeltek eddig is a kazanyi viadalon, hiszen Joó Abigél arannyal nyitott, majd Bor Barna ezüstérmet szerzett.

Itt nem volt vége a sorozatnak: az egyetemi- és főiskolai sportolók világjátékán Csoknyai László állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

Csütörtökre is jutott egy dzsúdós érem, hiszen a magyar csapat a 16 között 4-1-re verte Csehországot, majd ugyanilyen arányban kikapott Koreától. A Nagy András és Németh Endre által irányított csapat a vigaszágra került. A magyarok a kirgizeket 5-0-ra verték, a bronzmérkőzésen pedig 3-2-re legyőzték Lengyelországot. A viadalon összesen 22 csapat indult.

„Színvonalas Universiadét zártunk. Az oroszok az első csapatukat indították Kazanyban. Számos olimpiai bajnok és ötkarikás érmes is megmérettette magát Kazanyban. Ilyen komoly mezőnyben óriási fegyvertény, hogy ilyen remekül szerepelt a magyar egyetemi dzsúdóválogatott. Az Universiadék történetében soha nem nyertünk ennyi érmet. Mindez azt bizonyítja, hogy a magyar dzsúdó továbbra is erős” – értékelt dr. Németh Endre edző.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik