farkas györgyi (farkas györgyi, )
Sport

Hétpróbában is van érmünk, a pólósok csoportmásodikok

A hétpróbázó Zsivóczky-Farkas Györgyi bronzérmet nyert az oroszországi Kazanyban zajló 27. nyári Universiade csütörtöki versenynapján, a férfi pólóválogatott pedig megnyerte utolsó csoportmeccsét.

A 28 éves magyar atléta öt szám után a harmadik helyről vágott neki a délutáni programnak, s előbb gerelyhajításban 49,23 méterrel a harmadik lett, majd a zárószámban, azaz 800 méteren 2:17.26 perces idővel ötödikként végzett, ezzel összesítésben egyéni csúcsot jelentő 6269 ponttal maradt a harmadik.

Márton Anita súlylökésben a negyedik helyen végzett – a magyar atléta 17,92 méteres eredménnyel zárt, s mindössze négy centiméterrel maradt le az éremről.

Férfi 800 méteren Gutema Emanuel 1:51.09 perces idővel futamában az ötödik lett, ezzel nem jutott be a döntőbe.
Birkózásban, a szabadfogásúak 84 kilós mezőnyében Veréb István a negyeddöntőig jutott, míg a 120 kg-osok között szereplő Csercsics Richárd első mérkőzésén kikapott.

A férfi pólósok pedig letudták utolsó meccsüket is: Japán ellen bár nehezen, de nyert Vincze Balázs együttese, így a második helyen zártak Bisztritsányiék az A csoportban. Ez azt jelenti, hogy a magyar együttes a szombati negyeddöntőben az Egyesült Államokkal csap majd össze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!