Sport

Nagy visszatérő Újpesten

Horváth András (horváth andrás, )
Horváth András (horváth andrás, )

Hat esztendő elteltével visszatér a lila-fehérek jégkorongcsapatához Horváth András.

A hokis berkekben Balu becenéven emlegetett, 37 esztendős veterán a bronzéremmel zárult budapesti világbajnokságot követően jelentette be, hogy címeres mezben befejezi a játékot. Kérdéses volt, hogy klubszinten folytatja-e, a választ pedig szerdán kaptuk meg: igen.


Horváth András lila-fehérbe öltözik
Fotó: MTI

A 225-szörös Horváth András egy évet még biztosan ráhúz, ennyi időre kötelezte el magát Újpesten. A rutinos védő korábban két évet játszott a IV. kerületben, hat év múltán tér vissza a Megyeri útra.

„Egyrészt, amikor Budapesten játszottam, csak az Újpestben voltam, ez is közrejátszott, hogy oda igazoljak. Másrészt pedig beszéltem az UTE vezetőségével és az edzővel, és nagyon szimpatikusnak találtam, amiket hallottam. Nagyon tetszik a hozzáállás és a perspektíva, amit maguk elé állítottak. Úgy gondolom, beleillek ebbe. Kölcsönösen jól járunk, mondhatni” – mondta az icehockey.hu-nak a bekk.

Az 1994 és 2005 között Dunaújvárosban hokizó Horváth az elmúlt években az osztrák bázisú jégkorongbajnokságban vitézkedő Sapa Fehérvár AV19 egyik alapembere volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik