Sport

Babos bírta jobban az idegek harcát

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

A magyar teniszező a döntő szett rövidítésében győzte le spanyol riválisát a 235 ezer dollár összdíjazású budapesti tornán.

Babos Tímea kedden csak nagy csatában jutott tovább a budapesti Római Teniszakadémián rendezett WTA-tornán a második körbe, ahol a hetedik helyen kiemelt spanyol, Maria-Teresa Torro-Flor ellen lépett pályára. Talán még benne volt a lábában az egy nappal ezelőtti mérkőzés, ugyanis simán elbukta 6-1-re az első szettet, árulkodó adat, hogy 10 második szervájából mindössze egyet (!) tudott pontra váltani.


Babos Tímea rosszul kezdett, de végül nyert
Fotó: MTI

Babos játéka feljavult a második szettre, egy ízben ellenfele adogatását is el tudta venni, a brékelőny pedig kitartott a felvonás végéig, 6-4-gyel egyenlített a magyar teniszező.

A harmadik játszma is rendkívül szoros volt, mind a két játékos kétszer-kétszer vette el az ellenfele adogatását. Miután Babos 6-5-ös előnybe került, spanyol riválisa villámgyorsan egyenlített, rövidítés döntött a továbbjutásról. Honfitársunk két meccslabdához jutott a tie-breakben és már az elsőt behúzta, Torro-Flor a hálóba ejtett egy labdát, Babos lesz ott a harmadik fordulóban.

“Az első szettben túl jó volt az ellenfél, a másodikban csak a saját szervámra figyeltem, és szerencsére rontott párat a spanyol, aztán a harmadikban visszajöttem a brékhátrányból, működött a fonák egyenes, nagyon boldog vagyok, hogy a családom előtt továbbjutottam” – mondta a 2 óra 23 perces mérkőzés után.

Az érthetően boldog Babos azt is elárulta, hogy a győzelemmel szerzett világranglistapontoknak köszönhetően főtáblás lesz a szezon harmadik Grand Slam-tornáján, a US Openen.

Eredmények – WTA-torna, Budapest, 2. forduló

Babos Tímea – Torro-Flor (spanyol, 7.) 1:6, 6:4, 7:6 (7-4)
Beck (német, 4.)-Hradecka (cseh) 6:3, 6:3
Meusburger (osztrák)-Larsson (svéd, 5.) 3:6, 6:4, 6:4

páros, 1. forduló (a 4 közé jutásért):
Hlavackova, Hradecka (cseh, 1.)-Barzó Lilla, Gálfi Dalma 6:3, 6:1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik