Sport

Risztov Éva faképnél hagyta Szélest

risztov-eva(960x640)(1).jpg (risztov éva, )
risztov-eva(960x640)(1).jpg (risztov éva, )

A londoni olimpián 10 kilométeres hosszútávúszásban aranyérmet szerző versenyzőnő a "nem megfelelő közeg miatt" hagyta ott a hódmezővásárhelyi edzőtábort.

“Éva fogta magát, otthagyta az uszodát, és hazament Debrecenbe. Azóta nem is tért vissza, ott készül a világbajnokságra. Nem tudok mondani semmit, Évát kellene megkérdezni, hiszen mégiscsak ő ment el. Én nem éreztem semmi előjelét annak, hogy néhány héttel a barcelonai világbajnokság előtt ilyen fordulat következik kapcsolatunkban” – olvasható edzője, Széles Sándor mesteredző nyilatkozata a Blikkben

A világbajnokságon majd eldől, Risztov Éva jó döntést hozott vagy sem
Fotó: MTI

Az olimpiai bajnok úszónő Kiss László szövetségi kapitány kérdésére csak annyit válaszolt, nem érzi jól magát abban a közegben, jobb lenne számára, ha visszatérhetne Debrecenbe.

Az úszás, különösen a hosszútávúszás egyéni sport, ennek ellenére senki sem képes egyedül megfelelően felkészülni a nagy világversenyekre. Barcelonában július 20-án kezdődnek a nyíltvízi és 28-án a medencés versenyszámok, így Risztovnak addig is a 28 éves Papp Márk és az ifjú, még csak 16 éves Ferenczi Fanni segít a felkészülés utolsó szakaszában.

A debreceniek klasszisa 1500 méter gyorson és 10 kilométeren áll rajthoz Barcelonában, ahol hasonlóan a londoni olimpiához az összeveszés ellenére a Széles Team tagja, Kovácshegyi Ferenc segíti majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik