Sport

Hivatalosan is befuccsolt az Atlético Madrid

Kiril Lazarov (kiril lazarov, )
Kiril Lazarov (kiril lazarov, )

Anyagi gondok miatt megszűnik a spanyol Atlético Madrid férfi-kézilabdacsapata.

Az ezzel kapcsolatos hétfői sajtóértesülések után kedden maga a klub közölte a hírt honlapján. Helyi médiainformációk szerint az egyesület egymillió eurós (294 millió forintos) adótartozást halmozott fel, s a játékosok egy ideje már nem kaptak fizetést. Ők – a vezetőedzővel, Talant Dusebajevvel együtt – most azonnali hatállyal szabadon igazolhatóvá váltak.

A gárda elődje, a Ciudad Real három alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, ezen a néven ötször lett spanyol bajnok. Az együttes tavalyelőtt szintén gazdasági problémák miatt szűnt meg, és Atlético Madridként folytatta a szereplését, majd egy éve és idén is második helyen zárt a Barcelona mögött a spanyol bajnokságban, a BL legutóbbi kiírásában pedig a katalánokkal szemben vérzett el a negyeddöntőben.

A spanyol csapat a legrangosabb európai kupa 2013/14-es idényében a német THW Kiellel, a lengyel Kielcével, a dán Koldinggal, a francia Dunkerque-kel és egy selejtezőből érkező együttessel találkozott volna. A visszalépése után még nem lehet tudni, mely csapat lép a helyére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik